Oficialii ALRO s-au intalnit cu reprezentantii Unione Industriali Torino

Joi, 09/28/2023 - 12:08

In data de 26 septembrie, oficialii ALRO s-au intalnit cu reprezentantii Unione Industriali Torino. Mai jos este redat comunicatul de presa al Unione Industriali Torino:

 

TORINO - PUNCT DE REFERINȚĂ PENTRU COLABORAREA ITALO-ROMÂNĂ ÎN SECTORUL INDUSTRIAL

 

 

Inițiativa de astăzi a Unione Industriali Torino împreună cu Ambasada României în Italia și Consulatul General al României la Torino are ca obiectiv stimularea dezvoltării relațiilor bilaterale industriale și comerciale.

Cu această ocazie, a fost prezentat grupul românesc ALRO, unul dintre principalii producători de aluminiu din Europa, interesat să abordeze realitățile din sectorul aerospațial italian.

Oportunitățile de colaborare italo-română în sectorul industrial, pornind de la profilurile industriale puternice ale României și ale Regiunii Piemonte, au stat în centrul întâlnirii de astăzi, organizată de Unione Industriali Torino, Ambasada României în Italia și Consulatul General al României la Torino. 

În particular, având în vedere consolidarea importanței orașului Torino ca hub pentru industria aerospațială italiană, misiunea diplomatică românească de la Roma a invitat la eveniment compania românească ALRO, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa din punct de vedere al capacității de producție, care și-a prezentat viziunea, produsele și strategia de dezvoltare a afacerii în fața unor lideri italieni din sectorul industrial, precum grupul Leonardo, Stellantis, Prysmian, Altec Space, Ansaldo, Brembo sau Collins Aerospace.

Potrivit Gabrielei Dancău, Ambasadorul României în Italia, "problemele apărute în lanțurile de aprovizionare în ultimii trei ani au evidențiat necesitatea re-creării autonomiei europene în domenii industriale cheie, care poate fi realizată prin consolidarea legăturilor dintre companiile industriale europene. Una dintre prioritățile mandatului meu este sprijinirea cooperării între liderii industriali italieni și marile companii românești, cum este ALRO, care a reușit să devină campion regional în Europa Centrală și de Est. Sunt încântatăcă, în colaborare cu Uniunea Industriașilor din Torino, am putut prezenta astăzi un exemplu de excelență românească în sectorul industrial".

'Relațiile deja solide ale sistemului antreprenorial din Torino cu mediul industrial românesc', a comentat președintele Uniunii Industriașilor din Torino, Giorgio Marsiaj, 'sunt în continuă dezvoltare și văd numeroase oportunități de creștere în colaborarea în sectoare precum mecatronica, electronica sau informatica, precum și în alte ramuri ale industriei de prelucrare de mare tradiție în Torino, care își găsește astăzi una dintre cele mai înalte expresii în sectorul aerospațial, prin îmbinarea producției cu dezvoltarea tehnologică și cercetarea. Un domeniu deosebit de atractiv pentru companii precum ALRO, protagonistul întâlnirii de astăzi, unul dintre liderii europeni în producția unui material atât de prețios pentru acest sector industrial - dar nu numai - cum este aluminiul”.

Investițiile de peste 885 de milioane de dolari realizate în ultimii 20 de ani de ALRO în tehnologie de ultimă generație, în creșterea eficienței operaționale și în protecția mediului, au permis companiei să își diversifice portofoliul de produse, punând accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și să intre pe piețe sofisticate, precum industria auto, aerospațială și navală. Aceste investiții au adus și certificările de calitate  a produselor, precum cea de conformitate cu standardele internaționale de management al calității pentru industria aeronautica și de apărare, certificarea NADCAP sau certificarea privind sustenabilitatea afacerilor, ASI Performance Standards.

"ALRO este o companie românească cu aproape 60 de ani de activitate neîntreruptă în industria aluminiului și care a avut capacitatea să se adapteze și să evolueze într-un mediu internațional extrem de competitiv. Mulțumim Excelenței Sale, doamna Ambasador Gabriela Dancău și domnului Georgio Marsiaj, Președintele Unione Industriali Torino, pentru oportunitatea de a ne prezenta portofoliul extins de produse și de servicii pe piața italiană și apreciem interesul companiilor italiene prezente la eveniment”, au declarat reprezentanții ALRO.

Hide URL: 
Show URL