Conform deciziei presedintelui ANRE nr. 743/14.04.2021 a fost confirmat sistemul inchis de distributie de gaze naturale al societatii ALRO S.A.

Sistemul închis de distribuție gaze naturale Alro Aluminiu Prelucrat a fost realizat si functioneaza exclusiv pe proprietatea  ALRO SA, sediul secundar Aluminiu Prelucrat (fost Alprom), localitatea Slatina, județul Olt, strada Milcov nr. 1, fără a afecta alte proprietați publice sau private.

Stația de Reglare Măsurare Predare, operată de SNTGN Transgaz SA, operatorul sistemului național de transport gaze naturale, denumită SRM ALPROM, se află în incinta ALRO SA, punct de lucru Aluminiu Prelucrat și deservește doar sistemul de distributie inchis.

Suprafața totală a sistemului de distribuție închis este de 470733 m².

Sistemul de distributie gaze naturale inchis Alro Aluminiu Prelucrat alimenteaza ALRO ALUMINIU PRELUCRAT (ALPROM) in calitate de proprietar si VIMETCO  EXTRUSION S.R.L, subsidiara din aval a Alro S.A., in caliate de operator afiliat si in acelasi timp chirias.

Lista utilizatorilor sistemului de distributie inchis:

Numele utilizatorului sistemului inchis

Calitatea in cadrul sistemului de distributie inchis

ALRO ALUMINIU PRELUCRAT LBC-extindere

proprietar

ALRO ALUMINIU PRELUCRAT LBC-LTB

proprietar

ALRO ALUMINIU PRELUCRAT cercetare-dezvoltare

proprietar

VIMETCO EXTRUSION S.R.L.

Operator economic afiliat si chiriaș

Tarifele pentru prestarea serviciului de distributie dintr-un sistem inchis si metodologiile care stau la baza calcularii acestuia au fost calculate in baza ghidului de buna practica ANRE privind modalitatea de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie dintr-un sistem de distributie inchis si au fost aprobate de catre Societatea ALRO S.A.

Tariful de distributie prin sistemul de distributie inchis:

                   TDSDI= 1,128856 lei/MWh

Linkuri utile:

Hide URL: 
Show URL