Grupul Alro a investit circa 77 de milioane de dolari pentru creşterea eficienţei energetice

Joi, 02/09/2012 - 10:01
  • Programul a fost implementat pe o perioadă de şase ani, având drept scop scăderea consumului de electricitate, de apă şi de gaz
  • Investiţiile detaliate: 58,4 milioane de dolari la aluminiu primar, 3 milioane de dolari la aluminiu procesat şi peste 15,6 milioane la Alum Tulcea

Slatina, 9 februarie 2012 – Alro SA (BVB: ALR, “Alro”, “Compania”), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a implementat, în ultimii şase ani, un program de investiţii de peste 77 de milioane de dolari pentru creşterea eficienţei energetice. Investiţiile au vizat atât producţia de aluminiu primar, cât şi pe cea de aluminiu procesat, precum şi rafinăria de alumină.

„Am pus întotdeanua accent pe îmbunătăţirea continuă a operaţiunilor noastre, înregistrând rezultate semnificative, necesare mai ales în actualul context al pieţei”,a declarat Gheorghe Dobra, CEO al Vimetco şi director general Alro Slatina. „Prin implementarea cu succes a proiectelor energetice din ultimii şase ani, am atins o ţintă importantă de reducere a costurilor prin creşterea eficienţei operaţiunilor. De asemenea, consumul scăzut pe tona de aluminiu ne-a ajutat să compensăm parţial creşterea preţului energiei.”

Anul trecut, Alro a investit aproximativ opt milioane de dolari în programul de creştere a eficienţei energetice. Compania a înlocuit două compresoare K-250 intensive energetic cu unele moderne, scăzând astfel consumul de electricitate şi de apă pentru răcire, în procesul de producţie a aluminiului prelucrat. În 2011, Alro a optimizat arderea în cuptorul pentru coacerea anozilor, reducând consumul de gaz. Compania a mai modernizat patru cuptoare de recoacere a rulourilor, ducând la o scădere suplimentară a consumului de electricitate şi de gaz. Totodată, Alro a investit în sistemul de apă industrială şi de drenare. Anul trecut, Compania a alocat şapte milioane de dolari pentru programul de eficienţă energetică implementat la rafinăria de alumină, Alum Tulcea.

Începând cu 2005, Alro şi-a intensificat programul de creştere a eficienţei energetice în cadrul unităţilor sale, investind aproximativ 77 milioane de dolari, până la finele lui 2011. Astfel, printre principalele proiecte implementate, Compania a investit peste 27 milioane de dolari pentru creşterea intensităţii curentului electric la cuvă, la halele de electroliză active, până la 120 kA. Aceasta a contribuit la obţinerea unei producţii mai mari, cu impact direct asupra reducerii consumului de electricitate pe tona de aluminiu. Între 2006 şi 2008, Alro a investit peste 26 milioane de dolari în şapte noi grupuri de transformare şi în 14 redresori la halele de electriliză 5-8. Aceste investiţii au contribuit la reducerea consumului de electricitate.

Programul de investiţii pentru eficienţă energetică a permis Companiei să crească  producţia de la 240.000 de tone de aluminiu primar în 2005, la maximul de 288.000 tone de aluminium primar în 2008, fără o majorare semnificativă a consumului de energie.

Toată energia electrică achiziţionată de Alro, atât prin contracte directe, cât şi prin intermediul platformei OPCOM, a fost şi continuă să fie folosită doar în cadrul procesului de producţie din cadrul Alro, Vimetco Extrusion şi ALUM. Alro, Vimetco şi toate subsidiarele sale nu au revândut şi nu intenţionează să revândă energie electrică unor terţe companii.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă
Premium Communication
Bucureşti
Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

Despre Alro:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în Statele Unite şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul website-ului www.alro.ro nu este încorporat în, şi nici nu face parte din, acest anunţ.