Alro a semnat acordul de refinanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Vin, 08/06/2010 - 10:11

Alro a semnat acordul de refinanţare cu
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Slatina, 6 august 2010 – Alro SA (BVB: ALR), cel mai mare producător de aluminium din Europa Centrală şi de Est, a semnat împrumutul sindicalizat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care refinanţează mare parte din datoria existentă a companiei. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare acordă 75 milioane de dolari în nume propriu, iar 105 milioane de dolari vor fi sindicalizaţi către bănci comerciale.

“Acordul de refinaţare semnat cu BERD oferă companiei o bază bună pentru continuarea strategiei de dezvoltare, consolidând, de asemenea, structura financiară”, a declarat Marian Năstase, Vice-Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro. “Suntem încântați de rezultatele negocierilor, deoarece reprezintă o recunoaștere a stabilității companiei, a potenţialului de creştere şi a solidității programului implementat pentru depăşirea crizei internaţionale. Suntem hotărâți să continuăm strategia noastră pe termen lung de integrare verticală şi concentrare pe produse cu valoare adăugată mare”.

Alro a implementat un program solid care ajută compania să îşi consolideze poziţia pe piaţa internaţională a aluminiului. Compania şi-a asigurat resursele de materie primă, a repornit rafinăria de alumină din Tulcea şi a realizat o bună structură a costurilor prin renegocierea contractelor cu furnizorii şi prin îmbunătăţirea proceselor de producţie. Iar acum, producătorul de aluminium a finalizat procesul de restructurare a creditelor.

Toate aceste măsuri oferă companiei baza continuării programului de dezvoltare pe termen lung, pentru creşterea producţiei de bunuri cu valoare adăugată mare, îmbunătăţirea calităţii şi gamei de produse la combinatul de la Slatina.

Alro a realizat un profit net de 50,5 milioane de lei (aproximativ 16,9 milioane de dolari), în primul trimestru al acestui an, în comparaţie 8,3 milioane de dolari, în primul trimestru al anului 2009. Cifra de afaceri a companiei, în primul trimestru din 2010, a fost de 414 milioane de lei (aproximativ 139 milioane de dolari), în comparaţie cu 118,7 milioane de dolari în T1 2009.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

Florenta Ghita
Premium Communication
Bucureşti   
Telefon +40 (0)21 411 01 52
e-mail : florenta.ghita@premiumpr.ro

Despre Alro
Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în Statele Unite şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), precum şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Despre BERD
BERD, deţinută de 61 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiilor din ţările din Europa Centrală, până în Asia Centrală. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.ebrd.com