Alro a investit circa 100 de milioane de dolari în eficienţa energetică

Lun, 10/14/2013 - 09:35
  • Consumul de electricitate pentru sectorul de aluminiu prelucrat a scăzut cu peste 75%, în ultimii nouă ani, iar cel de gaz, cu mai mult de 90%

Slatina, 14 octombrie 2013 – Alro SA (BVB: ALR, „Compania” sau „Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a implementat un program de investiţii de circa 100 de milioane de dolari, pentru creşterea eficienţei operaţională. Investiţiile, realizate pe parcursul ultimilor nouă ani, au vizat atât sectorul de aluminiu primar, cât şi pe cel de aluminiu prelucrat.

„Lucrăm permanent la creşterea eficienţei operaţiunilor noastre, pentru a ne menţine competitivitatea pe o piaţă internaţională foarte fragilă”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO al Vimetco şi Directorul General al Alro Slatina. „În ultimii nouă ani, am investit în echipamente moderne, am crescut capacitatea de producţie pentru aluminiu cu valoare adăugată mare, am redus consumurile specifice şi am început reciclarea deşeurilor de aluminiu. Toate aceste măsuri au ca scop consolidarea poziţiei noastre pe piaţă”.

Ca urmare a programelor de investiţii în eficienţa energetică, în ultimii nouă ani, Alro a reuşit să diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru produsele procesate, în timp ce consumul de gaz s-a redus cu peste 90% în perioada respectivă. Consumul direct de electricitate pentru întregul proces de producţie a aluminiului a fost mai mic cu 10%, în 2012, comparativ cu 2003, iar cel de gaz, cu circa 30% mai redus.

Ca parte a strategiei de creştere a eficienţei, Compania a continuat să investească în extinderea capacităţii de producţie pentru produse cu valoare adăugată mare. În plus, Alro a continuat să investească în procesarea deşeurilor de aluminiu, pentru a reduce efectele creşterii taxelor pentru consumul de energie, care au afectat industria aluminiului (certificate verzi, taxa de cogenerare etc).

Investiţiile în eficienţă energetică plasează Alro în topul producătorilor de aluminiu cu cel mai redus consum specific din Uniunea Europeană.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă
Premium Communication
Bucureşti
Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro
 

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ro nu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.