Grupul ALRO publică raportul Trading Update T1 2024

Vin, 04/19/2024 - 09:14

Slatina, 19 aprilie 2024 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, publică astăzi raportul Trading Update T1 2024, care oferă informații de bază preliminare privind mediul economic și indicatorii operaționali-cheie ai Grupului ALRO pentru trimestrul încheiat la 31 martie 2024 („T1 2024”).

Raportul Trimestrial aferent primului trimestru al anului 2024, respectiv pentru perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024 va fi publicat marti, 14 mai 2024, iar reprezentanții Companiei vor susține Teleconferința privind rezultatele financiare joi, 16 mai 2024.

Informațiile conținute în acest Trading Update pot fi supuse modificărilor și pot diferi de cifrele din raportul trimestrial/ semestrial/ anual.

Raportul Trading Update T1 2024 este disponibil într-un document separat pe site-ul Companiei, categoria Relații cu Investitorii, secțiunea Raportări financiare: https://www.alro.ro/ri/rapoarte-alro:                                                                                                                                                                                                             

Marian-Daniel NĂSTASE                                                          Gheorghe DOBRA

Președintele Consiliului de Administrație                              Director General

 

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Florenta Ghita

Bucuresti

Tel: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu si CCGT- Power Isalnita - asociat.

ALRO
ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%).

În funcție de capacitate, ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deseuri aluminiu de 100.000 tpa, rezultând o producție de metal lichid reciclat de 94.000 tpa. Capacitatea Turnătoriei de aluminiu este de 315.000 tpa precum și facilități de procesare de 140.000tpa, în aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extruziune.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului. În 2023, ALRO si Vimetco Extrusion a obținut prima certificare ASI Performance Standard V3 (Versiunea a 3-a) din Europa.

Hide URL: 
Show URL