EximBank finanțează cu 167 milioane RON activitatea curentă a ALRO Slatina

Mie, 07/14/2021 - 09:12

București, 14 iulie 2021– EximBank a acordat o finanțare în valoare de 167 de milioane RON companiei ALRO Slatina, unicul producător de aluminiu și aliaje din aluminiu din România și unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție. Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei și au fost acordate cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

”EximBank propune întotdeauna soluții concrete și eficiente pentru a susține dezvoltarea companiilor românești și ne bucurăm că, prin facilitatea acordată, asigurăm uneia dintre cele mai importante companii din România și din Europa, fondurile necesare pentru desfășurarea activității curente în condiții optime. Avem încredere că prin instrumentele oferite de EximBank, inclusiv prin intermediul schemei de ajutor de stat, putem contribui semnificativ la demersurile care se fac pentru accelerarea tendinței de creștere a economiei românești, astfel că vom continua să fim un susținător activ al mediului de afaceri local”,a spus Traian Halalai, Președintele Executiv al EximBank.

Mediul economic imprevizibil creat de consecințele pandemiei – care a afectat puternic două dintre segmentele de piață esențiale pentru ALRO, respectiv industria auto și cea aeronautică, precum și prețurile scăzute la alumină au reprezentat principalele provocări ale producătorului român de aluminiu pentru depășirea cărora a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări. 

„Reziliența ALRO este obținută și prin valorificarea oportunităților generate de crize, cum este și cazul crizei sanitare; și în astfel de vremuri am rămas fideli strategiei noastre și ne-am concentrat pe investițiile în inovație și în cele mai noi tehnologii de producție și am continuat parteneriatele cu organizațiile care susțin dezvoltarea responsabilă și durabilă a afacerilor”,a declarat Gheorghe Dobra, Director General al ALRO.

„Salutăm punerea în aplicare a cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat în sprijinul economiei românești în contextul pandemiei COVID-19. Acest lucru ne va ajuta să ne continuăm și să ne îmbunătățim operațiunile, reflectând cele mai recente evoluții de reglementare și politici ale UE, având alături parteneri de încredere precum EximBank ",a declarat Genoveva Năstase, Director Financiar al ALRO.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 

Despre ALRO

ALRO, fondată în 1961, cu începerea producției în 1965, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global, integrat vertical, de aluminiu primar și prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, cu o capacitate de producție instalată de 265.000 de tone pe an de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat.

Principala piață pentru produsele ALRO este reprezentată de Uniunea Europeană, dar compania își exportă produsele în întreaga lume, în peste 50 de țări de pe toate continentele. ALRO este certificat ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP pentru producția aerospațială, precum și certificarea IATF 16949 pentru industria auto, produsele ALRO aderând la standardele de calitate pentru aluminiu primar de pe LME, precum și la standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

 Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul de Indici al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice care include și dividendele distribuite). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membră al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Hide URL: 
Show URL