Alro Slatina, premiată pentru programul de eficiență energetică

Vin, 05/09/2014 - 10:59
  • În cadrul evenimentului “The Diplomat Bucharest Romanian Energy Awards 2014”, juriul a decis premierea companiei pentru performanţele înregistrate în reducerea consumului de energie 

Slatina, 9 mai 2014 – Alro SA (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală și de Est, a primit premiul pentru “Programul de eficiență energetică al anului” (“Energy efficiency program of the year”), oferit de publicația The Diplomat – Bucharest, sub înaltul patronaj al Ministerului Economiei – Departamentul pentru Energie.

Juriul a fost format din Elena Popescu, Director General al Direcției pentru Energie și Mediu în cadrul Ministerului Energiei, Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, Zoltan Nagy-Bege, membru în Consiliul de Administrației al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Silvia Vlăsceanu, Consilier parlamentar al Comisiei de Industrii și Servicii din Cadrul Camerei Deputaților și Directul General al Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie, Ciprian Diaconu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica și Valeriu Binig, Director Servicii de Consultanță Financiară/Energie & Resurse/Corporate Finance, în cadrul Deloitte.

 “În ultimii 10 ani, ne-am axat pe creșterea eficienței operațiunilor noastre, precum și pe investiții în echipamente de ultimă generație, care n-au permis să reducem consumul specific la cel mai scăzut nivel posibil în această industrie”, a declarant Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al Alro. “Programul de investiții, alături de o echipă foarte bine pregătită din cadrul departamentului de Cercetare și Dezvoltare, ne-au permis să obținem cele mai bune rezultate în ceea ce privește reducerea consumului de energie. Alro este, acum, la cel mai înalt nivel de eficiență energetică posibil în industria de aluminiu.”

 Datorită programului implementat, Alro a reuşit să diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru sectorul de produse procesate, în timp ce consumul de gaz s-a diminuat cu peste 90%. Consumul direct de electricitate pentru întregul proces de producţie a aluminiului a fost mai mic cu 10%, în 2012, comparativ cu 2003, iar cel de gaz, cu circa 30% mai redus.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

 

Florenţa Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

 

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ronu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.