Alro Slatina a investit peste 100 de milioane de dolari în proiecte legate de protecţia mediului

Mie, 04/09/2014 - 10:24
  • Compania s-a axat pe scăderea consumului de energie, a nivelului total de emisii şi a consumului de apă industrială
  • Alro a implementat sistemul de management pentru Protecţia Mediului, Sănătate şi Securitate şi a primit certificarea pentru confirmarea respectării legislaţiei europene şi internaţionale

Slatina, 09 aprilie 2014 – Alro SA (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, implementează continuu programe pentru creşterea eficienţei Companiei. În ultimii 10 ani, ca urmare a unor investiţii în valoare de 500 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane de dolari pentru proiecte de protecţia mediului, Alro a modernizat echipamentele, pentru a rămâne competitivă pe pieţele internaţionale, dar şi pentru a respecta, în totalitate, reglementările privind protecţia mediului.

“Ne-am axat constant pe creşterea eficienţei activităţii noastre şi am reuşit să ne consolidăm competitivitatea pe o piaţă foarte volatilă, respectând, în acelaşi timp, cele mai înalte standarde privind protecţia mediului”, a declarant Gheorghe Dobra, CEO Vimetco şi Director General al Alro Slatina. “Am redus semnificativ consumul de energie şi, deşi am crescut livrările pentru produsele cu valoare adăugată mare, am  scăzut drastic emisiile, cat şi consumul de apă industrială.”

Programul privind reducerea consumului de energie a condus la rezultate remarcabile pentru industria aluminiului. Concret, pentru Divizia de Aluminiu Procesat, între 2004 şi 2013, consumul de energie a scăzut de trei ori. Compania a reuşit să înregistreze o scădere de 6% pentru consumul specific de curent continuu, la Electroliză. De asemenea, soluţia de iluminare cu LED,a scăzut  cu peste 75%, în sectoarele unde a fost  implementată si va continua implementarea in toate halele industriale.

Prin finalizarea capacităţii pentru reciclarea deşeurilor de aluminiu, la finalul lui 2013, Alro a reuşit să reducă consumul de energie cu 95% pentru aluminiul produs prin aceasta tehnologie, faţă de procesul de producţie a aluminiului electrolitic.

Scăderea semnificativă a consumului de energie a dus şi la reducerea emisiilor. Alro a scăzut emisiile de CO2 cu cel puţin 450.000 de tone pe an, până în 2005. Compania a obţinut Autorizaţia Integrată de Mediu, în 2006, valabilă pentru o perioadă de 10 ani.

Recuperarea fluorului a crescut de la 65% la 99%, după trecerea de la tratarea gazelor din electroliză, din mediu umed, în mediu uscat. De asemenea, Compania a implementat un sistem de captare a gazelor de la coacerea anozilor şi a înregistrat o scădere semnificativă a emisiilor utilizând noi tipuri de arzătoare la cuptoarele din Turnătorie.

În total, anul trecut, emisiile de CO2 au scăzut de şase ori, comparativ cu 1989, iar emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut de 39 de ori, comparativ cu 1990.

Alro a reuşit să scadă consumul de gaz la Secţia Anozi de trei ori, comparativ cu 2002, în vreme ce consumul din cadrul sectorului de aluminiu procesat a scăzut de 10 ori, în ultimii 10 ani.

În 2013, Compania a scăzut consumul de apă de peste cinci ori, comparativ cu 2007, prin investirea în capacitati de recirculare a apei si modernizarea echipamentelor de productie. Astfel, cantitatea de apă deversată în canalizare a scăzut de peste şapte ori, pentru aceeaşi perioadă.

Prin urmare, pe lângă certificarile internaţionale ISO 14001, OHSAS 18001 şi ISO 9001 privind Protecţia mediului, Sănătatea şi Securitatea, datorită acestor investiţii de creştere a eficienţei, Compania a primit  “Diploma de excelenţă” pentru performante deosebite privind protecţia mediului, distincţie acordată de către autoritatea locală de mediu.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă
Premium Communication
Bucureşti
Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ro nu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.