ALRO a semnat un nou contract cu Airbus

Mie, 10/18/2023 - 11:20
Slatina, 18 Octombrie 2023 – ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a semnat un nou acord multianual cu Airbus, un principal producător de aeronave. Conform termenilor contractului, ALRO va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor. 
 
"Acest nou acord cu Airbus este încă o recunoaștere a capacității noastre de a furniza plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială", a declarat Gheorghe Dobra, Director General al ALRO. "Într-o piață a aluminiului foarte provocatoare și volatilă, ALRO a dovedit constanță în calitate și aprovizionare pentru o industrie extrem de exigentă, precum industria aerospațială. Iar această realizare a fost posibilă datorită investițiilor noastre constante în tehnologii de ultimă generație, procese de producție și angajați", a adăugat Gheorghe Dobra.
 
ALRO a semnat primul contract multianual cu Airbus în 2016, furnizarea de produse laminate plate începând cu 2017. 
 
Producția de plăci pentru industria aerospațială face parte din strategia ALRO de diversificare a producției de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și a fost posibilă datorită investițiilor constante în tehnologii sofisticate. În ultimii 20 de ani, ALRO a investit 885 milioane USD în îmbunătățirea performanței tehnologice, diversificarea portofoliului de produse și îmbunătățirea eficienței generale. 
 
Mai mult decât atât, ALRO deține certificarea de performanță NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de Consiliul Director al NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE AS 7003, în urma testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina pentru tratament termic, măsurarea conductivității, testarea tracțiunii, durității și metalografiei.
 
 
Marian-Daniel NĂSTASE                                                           Gheorghe DOBRA
Președintele Consiliului de Administrație                               Director General




Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:
 
Florența Ghiță
București
Telefon: +40 744 644 004
 
Note către editori:
Grupul ALRO
Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.
ALRO
ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%).
In functie de capacitate, ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deseuri aluminiu care va ajunge la 100.000 tpa pana la finalul anului 2023, rezultand o productie de metal lichid reciclat de 94.000 tpa.  Capacitatea Turnatoriei de aluminiu este de 315.000 tpa precum și facilități de procesare de 140.000 tpa, in aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extruziune.
Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.
Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului. În ianuarie 2023, ALRO a obținut prima certificare ASI Performance Standard V3 (Versiunea a 3-a) din Europa
Hide URL: 
Show URL