Alro S.A. aplică, în toate activităţile desfăşurate de Companie, conduita etică de afaceri

Joi, 07/24/2014 - 15:50

Slatina, 24 iulie 2014 – Ca urmare a informaţiilor de presă referitoare la acţiunile coordonate ale Parchetului şi Poliţiei, în vederea combaterii evaziunii fiscale la un grup de firme cu activitate în comerţul cu feroaliaje, având printre clienţii săi, printre altele, şi Compania noastră, Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, informează piaţa şi persoanele interesate că urmează cu strictete regulile de guvernanţă corporatistă şi impune respectarea Codului de Etică Profesională de către toţi angajaţii săi.

Codul de Etică Profesională prezintă setul de reguli de comportament etic în afaceri şi modul de prevenire a acţiunilor ilicite şi ilegale care ar putea să apară pe parcursul derulării afacerilor în cadrul Companiei. Codul are caracter obligatoriu şi se aplică în toate structurile ALRO S.A.. Toţi angajaţii Companiei trebuie să se conformeze în litera şi în spiritul acestor reglementări.

În consecinţă, Alro S.A. cooperează întru totul cu autorităţile relevante, în acţiunile lor de verificare a aplicării legii în desfăşurarea activităţii Companiei şi a entitatilor cu care aceasta a angajat relaţii comerciale în cursul normal al afacerilor. Compania afirmă cu hotărâre că nu există acuzaţii asupra sa sau asupra persoanelor din managementul său în presupusul caz de evaziune fiscală, în acest sens persoanele care au legatura cu tranzacţiile cercetate având calitatea de martori.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

 

Florenta Ghita

Premium Communication

București

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

 

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ro nu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.