ALRO este al doilea cel mai transparent emitent BET privind raportarea ESG

Mie, 02/08/2023 - 09:47
  • Cel mai cuprinzător proiect de cercetare globală care investighează transparența raportării non-financiare a companiilor listate – Global ESG Monitor (“GEM”) – a efectuat un studiu și a publicat un Clasament al Transparenței Raportării ESG pentru cele mai mari companii din lume;
  • GEM măsoară transparența ESG folosind GEM ASSAYTM, un instrument de cercetare care este actualizat an de an ca răspuns la evoluția condițiilor și dezvoltării pieței și se bazează pe ghidurile relevante ale Global Reporting Initiative (GRI), Standardul ISO 26000 și pe standardul de Responsabilitate și transparență, 2010a;
  • Pentru prima dată în acest an, GEM a inclus companiile românești în analiza sa, iar ALRO s-a clasat pe locul al doilea pe piața locală cu un scor GEM ASSAYTM de 73/100;
  • Acest clasament reprezintă încă o confirmare a realizărilor ALRO în consolidarea și creșterea transparenței în raportarea informațiilor ESG, în linie cu practicile sale de afaceri sustenabile și responsabile de lider în industrie.

Slatina, 8 februarie 2023 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai transparente companii listate din România, în ceea ce privește raportarea ESG.

Global ESG Monitor, cel mai cuprinzător proiect de cercetare globală care investighează transparența raportării non-financiare a companiilor listate, publică anual un Raport global care măsoară transparența urmărind șase aspecte: echilibru, comparabilitate, acuratețe, promptitudine, fiabilitate și inteligibilitate. Pentru prima dată în acest an, GEM a integrat în analiza lor internațională 20 de emitenți incluși în indicele BET de la Bursa de Valori București, plasând ALRO în categoria de transparență ridicată cu un scor GEM ASSAYTM de 73/100. La nivel global, raportul GEM se află la a doua ediție și a ajuns la 350 de companii analizate din întreaga lume.

„Clasarea noastră ca al doilea cel mai transparent emitent în ceea ce privește raportarea ESG din România reprezintă încă o confirmare a politicii robuste, solide și transparente a ALRO în ceea ce privește sustenabilitatea”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație, ALRO. „Investițiile semnificative în tehnologii de ultimă generație pentru a ne sprijini obiectivul de a ne crește eficiența operațională și de a reduce consumurile în timp ce utilizăm cele mai noi soluții inovatoare din industria aluminiului sunt o dovadă a practicilor de afaceri sustenabile și responsabile ale companiei. Acest clasament arată că am reușit să transferăm toate aceste realizări într-o structură de raportare complexă și transparentă, care respectă standarde recunoscute la nivel internațional, urmând în același timp cele mai bune practici în beneficiul tuturor părților interesate și dând dovadă de respect și grijă pentru viitor”, a adăugat Marian NĂSTASE.

Clasamentul GEM este cel mai recent dintr-o serie de realizări în zona sustenabilității pentru ALRO. Compania a primit, de asemenea, prima certificare din Europa în conformitate cu cea de a treia versiune a Standardului de Performanță a Aluminium Stewardship Initiative („ASI Performance Standard V3”). Standardul de performanță ASI V3 definește principiile și criteriile  de mediu, sociale și de guvernanță corporativă pentru a aborda chestiunile de sustenabilitate în lanțul valoric al aluminiului. Acesta stabilește 62 de criterii în cadrul celor trei piloni de sustenabilitate: guvernanță, mediu și social, care abordează teme cheie precum biodiversitatea, drepturile popoarelor indigene și emisiile de gaze cu efect de seră. Mai mult, Rapoartele de Sustenabilitate ale ALRO au primit premiul I și al II-lea la categoria „Cel mai bun Raport de Sustenabilitate” în cadrul Galei Anuale ARIR (Asociația pentru Relații cu Investitorii din România) în ultimii trei ani. Pe baza a opt criterii, un juriu independent evaluează cele mai bune rapoarte de sustenabilitate de pe Piața de Capital din România încă din anul 2020.

 

Marian-Daniel NĂSTASE                                                           Gheorghe DOBRA

Președintele Consiliului de Administrație                               Director General

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

 

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%).

ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului. În ianuarie 2023, ALRO a obținut prima certificare ASI Performance Standard V3 (Versiunea a 3-a) din Europa.

Hide URL: 
Show URL