Alro confirmă că niciun angajat al său sau al subsidiarelor sale din România nu mai lucrează, în prezent, la minele Companiei din Sierra Leone

Vin, 10/10/2014 - 13:02

Slatina, 10 octombrie 2014 – Alro SA (BVB: ALR, “Alro”, “Compania”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, anunță că niciun angajat al său sau al subsidiarelor sale din România nu mai lucrează, în acest moment, la minele Companiei din Sierra Leone.

Din luna august nu mai este niciun angajat activ delegat în Sierra Leone. Pentru singurii cinci români angajați temporar ai societății care operează mina (Sierra Mineral Holdings 1 Ltd sau SMHL), s-a luat decizia suspendării contractelor acestora, la cererea lor, ei aflându-se, în acest moment, pe teritoriul Sierra Leone.

Compania a luat toate măsurile necesare pentru protejarea angajaților săi, rechemând în țară expații.

În prezent, operațiunile miniere ale Companiei sunt supravegheate cu personal local. Nu s-a înregistrat niciun caz de contagiune şi niciun deces printre angajații români din cauza virusului Ebola.

De asemenea, de la debutul epidemiei, SMHL a fost și este implicată activ în combaterea Ebola prin planuri de măsuri şi donaţii către comunităţile locale.

În cadrul operațiunilor miniere din Sierra Leone, Alro a avut maximum 20 de expați români, încă de la preluarea de către Alro, în perioadele în care activitatea a fost la capacitate maximă.

Încă din luna iulie, Alro a luat decizia să înceapă repatrierea personalului român din Sierra Leone, tocmai ca urmare a răspândirii virusului Ebola, în regiunile din apropierea operațiunilor sale locale, deși in rândul expaților săi, care au lucrat efectiv in Sierra Leone, nu s-au înregistrat până în prezent cazuri de infectare cu virusul Ebola.

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

 

Florenţa Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Phone +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

 

 

Despre Alro:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ronu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.