Eveniment important de raportat - Stadiul conformarii cu Codul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti

Vin, 01/15/2016 - 11:30

ALRO S.A. Slatina (denumita in continuare“ ALRO“ sau „Societatea“) a aderat la Codul de Guvernanta Corporativa („CGC”) emis de Bursa de Valori Bucureşti („BVB”), incepand din anul 2011. De la data aderarii, ALRO a prezentat detaliile privind aplicarea principiilor si recomandarilor prevazute in CGC in Declaratia „Aplici sau Explici”, prin rapoartele anuale.

In scopul cresterii gradului de incredere al participantilor de pe piata valorilor mobiliare si al propriei competitivitati, Societatea a implementat progresiv principiile privind guvernanta corporativa pentru a respecta cerintele CGC.

Ca urmare a adoptarii, in septembrie 2015, a noului Cod de Guvernanta Corporativa ("Codul") de catre BVB, ALRO este implicata in analiza prevederilor noului Cod, gradul de conformare al Societatii la acestea, la finele anului 2015, fiind prezentat in anexa.

Societatea se conformeaza cu majoritatea prevederilor Codului, exceptiile urmand a fi analizate si solutionate potrivit specificului Societatii si, ulterior, raportate catre piata de capital.

 

                            Presedintele  CA

                      Marian Daniel Nastase 

                                             Director General

                                             Gheorghe Dobra