Nastase

Marian Nastase

Presedinte al Consiliului de Administratie
Membru non-executiv

Marian Nastase a absolvit Academia de Stiinte Economice Bucuresti cu licenta in comert exterior. Domnul Nastase poseda o vasta experienta in consultanta financiara si audit. A lucrat, printre altele, pentru Deloitte & Touche Romania. In 2002, s-a alaturat Alro S.A. in functia de Director executiv responsabil cu activitatile financiare ale Companiei. Ulterior a fost numit Director pe tara al Vimetco N.V. in Romania si in prezent mandatul sau acopera toate activitatile Grupului din tara (aluminiu, gaze naturale, sectorul energiei electrice).

Serghei Gheorghe

Serghei Gheorghe

Vicepresedinte al Consiliului de Administratie
Membru non-executiv

Serghei Gheorghe a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti in 1985 si este doctor in stiinta din anul 1992. Din 1996 si pina in 2000 a lucrat in strainatate, in cadrul unei firme de constructii romano - italiene, iar pina in 2004 a lucrat in Rompetrol Well Services. Dl. Gheorghe lucreaza in ALRO de aproape 10 ani si raspunde de toate achizitiile si intreaga logistica pentru societatile ALRO si ALUM si de achizitiile importante pentru SMHL, divizia de bauxita a Grupului Vimetco. Incepind din anul 2012 are o importanta contributie in implementarea si dezvoltarea proiectului de procesare a deseurilor de aluminiu si aluminiului secundar, proiect de importanta majora in reducerea costurilor societatii. Dl. Gheorghe a fost membru in consiliile de administratie ale ALUM si SMHL. Datorita experientei acumulate in achizitia materiilor prime, coordoneaza vinzarile de bauxita si alumina.

Dobra

Gheorghe Dobra

Membru executiv al Consiliului de Administratie

Doctor inginer Gheorghe Dobra, Executive MBA, a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti. S-a alaturat Alro S.A. in 1984 dupa absolvirea studiilor superioare si a avansat de la functia de inginer specialist pana in conducerea executiva. Domnul Dobra este in prezent Director General si membru al Consiliului de Administratie.

Pavel Machitski

Membru non-executiv al Consiliului de Administratie

Pavel Machitski, deține o diplomă în Finanțe și Afaceri Internaționale de la Universitatea New York, Stern School of Business. Dl Machitski s-a alăturat Vimetco NV în calitate de Director Financiar Adjunct în 2009 și în 2010 a fost numit în funcția de Director General Adjunct al Vimetco Management România - o filială a Vimetco NV care oferă servicii de consultanță pentru Alro și filialele sale din România. În 2011 a fost numit membru al Consiliului de Administratie al Vimetco Management România, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al ALUM SA Tulcea si administrator cu puteri conjuncte in cadrul Vimetco Trading și Vimetco Power România.

Atributiile domnului Machitski includ, printre alte responsabilități, dezvoltarea afacerii, strategie, planificare financiară, M&A (Fuziuni&Achizitii Companii), finanțare, bugetare, control si raportare, relații cu investitorii și gestionare risc. Dl Machitski are o vasta experienta de afaceri și in domeniul finanțelor și s-a alaturat Vimetco dupa o activitate la Morgan Stanley, unde a acționat ca si consultant în numeroase operațiuni în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), in special cu privire la piețele de capital și consultanta M&A.

Manaicu

Adrian Manaicu

Membru independent non-executiv al Consiliului de Administratie

Adrian Manaicu este doctor şi a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, România. Deţine diverse funcţii de consultant şi auditor şi este membru al Camerelor auditorilor de pe lângă Ministerul Finanţelor. De asemenea, dl. Manaicu este lector şi predă contabilitate la Academia de Studii Economice şi la Şcoala de Afaceri Româno-Americană ASEBUSS din Bucureşti

Aleksandr Barabanov

Aleksandr Barabanov

Membru non-executiv al Consiliului de Administratie

Aleksandr Barabanov a absolvit cum laude Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova (Universitate), fiind de asemenea Auditor Intern Certificat, membru CAIA și ACCA. Dl. Barabanov are experiență de peste 14 ani în contabilitate, raportare și audit pentru mari companii industriale, în principal din domeniul resurselor naturale, energie, minerit și al metalelor. S-a alăturat echipei Rinco Group/Vi Holding în 2006 în calitate de specialist, în departamentul de contabilitate și raportare corporativă.

Svetlana Pînzari

Svetlana Pînzari

Membru non-executiv al Consiliului de Administrație

Svetlana Pînzari a absolvit Universitatea din Columbia, New York fiind licentiata in Economie. A participat la un stagiu de practica la Fondul Monetar International. Doamna Pinzari are o vasta experienta in domeniul bancar. A detinut funcții de conducere pentru mai multe banci comerciale si pentru Banca Centrala, fiind responsabila pentru arii ca: guvernanta corporativa, investitii, trezorerie si sistemul national de plati. A detinut functia de Sef al Comitetului pentru Administrarea Activelor si Pasivelor, a fost membru al Comitetului de Credite si membru al Consiliului de Administratie.

S-a alaturat Alro ca Director Financiar Adjunct si, ulterior in 2006 a fost numita Director Financiar pentru Grupul Alro si membru al Consiliului de Administratie pentru Alro si Alum pana in 2013. A fost responsabila pentru arii ca: bugetare, raportare, contabilitate si trezorerie.

Ulterior s-a alaturat Vi Holding LLC ca Director Economic. Portofoliul de responsabilitati al doamnei Pînzari acopera urmatoarele arii majore: planificare financiara, bugetare, controlling si raportare.