Marian NĂSTASE (1972)

Președinte si membru non-executiv al Consiliului de Administrație numit în 25 aprilie 2019
Președinte al Comitetului de Remunerații și Nominalizări numit în 12 august 2019

Marian Năstase a absolvit Academia de Studii Economice București cu licența în comerț exterior. Marian Năstase posedă o vastă experiență în consultanță financiară și audit. A lucrat, printre altele pentru Deloitte&Touche România. În 2002, s-a alăturat companiei Alro în funcția de Director executiv fiind responsabil de activitățile financiare ale acesteia. Ulterior a fost numit Country Manager și, în prezent mandatul său acoperă toate activitățile Grupului din România (aluminiu, gaze naturale, sectorul energiei electrice).

Conducerea Executivă

Gheorghe DOBRA (1959)

Director General
Membru executiv al Consiliului de Administrație numit în 25 aprilie 2019

Doctor inginer Gheorghe Dobra, Executive MBA, după absolvirea Institutul Politehnic București în anul 1984, s-a alăturat echipei Alro, unde a parcurs toate treptele unei cariere profesionale de succes. Începând cu anul 1993 este Director General al companiei. Principalele sale realizări în cadrul Companiei sunt următoarele:
• privatizarea de succes a unității, în perioada 2000 – 2002;
• creşterea performanţelor economico-financiare ale companiei
• modernizarea tehnică și tehnologică, la cele mai înalte standarde internaționale;
• creșterea producției cu valoare adăugată mare și foarte mare
• investiții substanțiale în domeniul mediului, care au condus la îmbunătațirea condițiilor de muncă și ecologizarea totală a companiei;
• reducerea costurilor, cu accent pe creșterea eficienței energetice;
• reengineerig-ul organizațional, cu efecte pozitive asupra optimizării activității;
• acreditarea Alro ca furnizor pe exigenta piață a industriilor aeronautică și auto;
• creșterea programelor de responsabilitate socială, pentru angajați și pentru comunitatea locală;
• creșterea bonității companiei pe piața internațională a aluminiului;
• realizarea, în cadrul grupului Vimetco, a integrării pe verticală a ciclurilor de fabricație.

Genoveva NĂSTASE (1975)

Director Financiar din 13 februarie 2017

Genoveva Năstase este absolventă a unui MBA Executiv organizat de ASEBUSS în parteneriat cu Universitatea din Statul Kennesaw, Atlanta, SUA. A ocupat anterior funcția de Director Financiar în cadrul Vimetco Management România și a lucrat ca Director Financiar adjunct în cadrul ALRO timp de peste șapte ani, din 2002, până în 2009. Genoveva Năstase are o experiență vastă în domeniul finanțelor corporative, în modelare, analiză și raportare financiară.

Conducerea Operațională

William BERGER (1955)

Director General Vimetco Trading din ianuarie 2009

Domnul Berger a obținut titlul de Doctor în Economie și Comerț încă din 1981 în cadrul Universității din Viena/ Austria și de-a lungul anilor a deținut mai multe poziții de management în cadrul mai multor companii care activează în industria aluminiului și oțelului. Între 1985 și 2008, domnul Berger a deținut mai multe poziții de Conducere în cadrul Pechiney, Alcan, Rio Tinto și în perioada 2006-2008, domnul Berger a fost responsabil cu implementarea globală a sistemului de CRM în cadrul Grupului Alcan “ Engineered Products”.

La începutul anului 2009, domnul Berger s-a alăturat companiei Vimetco Trading în calitate de Director General fiind responsabil cu strategia de vânzări din ALRO.

Dragoș Adrian VONCU (1974)

Director Juridic din 2003

Domnul Voncu lucrează cu Compania din noiembrie 2003, deținând funcția de Director Juridic, cu excepția perioadei cuprinse între iulie 2009 și august 2011 când a ocupat funcția de Director Juridic al Vimetco Management România. În perioada august 2011 - februarie 2014, domnul Voncu a practicat ca avocat independent și a deținut funcții de șef al departamentului juridic la o companie de investiții și la cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România. În prezent, domnul Voncu deține și funcțiile de secretar al companiei în cadrul Consiliului de administrație, Comitetului de audit și Comitetului pentru remunerații și nominalizări și de Director Juridic în cadrul Alum și Vimetco Management România. Anterior, Domnul Voncu a fost membru al Consiliului de administrație al Sierra Mineral și administrator unic al Global Aluminum Ltd., Centrul Rivergate S.R.L. și Conef. Domnul Voncu este membru al Baroului București din 2011. El a absolvit Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept, în 1997 și a urmat cursurile Școlii de afaceri româno-americană (ASEBUSS), în parteneriat cu Kennesaw State University, SUA, unde a obținut o diploma de Executive Master of Business Administration (EMBA) în 2018.

Nicu DURĂU (1961)

Director Resurse Umane și Servicii Generale din iulie 2006
Director Resurse Umane și Servicii Generale în cadrul ALUM din iulie 2007

Domnul Durău este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universitații din Craiova, cu peste 30 de ani de experiență în resurse umane în cadrul unor mari companii industriale (Oltcit, Daewoo, ALRO). Participant activ la diverse evenimete de profil, conferințe și summit-uri internaționale de profil este și consultant acreditat în diagnoza culturii organizaționale prin instrumente Human Synergistics.

Domnul Durău s-a alaturat echipei ALRO în iulie 2004 în poziția de Director Resurse Umane Alprom pentru ca după doi ani, odată cu fuziunea Alro-Alprom să devină Director Resurse Umane ALRO integrat.

În toată această perioadă a facut parte din echipele care au coordonat majoritatea proiectelor de transformare și dezvoltare din cadrul Grupului precum: fuziunea Alro-Alprom, procesul de retehnologizare Alum, preluarea activității minelor de bauxită din Sierra Leone, reorganizarea ALRO în perioada crizei 2008-2009 și multe altele.

Marian CILIANU (1965)

Director Operațiuni – Aluminiu Primar din noiembrie 2012
Membru non-executiv al Consiliului de Administrație ALUM din august 2019

Domnul Cilianu a absolvit Știința Materialelor la Universitatea Politehnică din București în anul 1991 unde a și susținut și Doctoratul în anul 2004 cu lucrarea ,,Fenomene magneto hidrodinamice în electroliți topiți industrial”. Domnul Cilianu deține un MBA obținut la ASSEBUS & Universitatea Washington. Are lucrări publicate și prezentări la diferite conferințe în România și în străinătate. De asemenea, domnul Cilianu este co-autor la mai multe brevete de invenție.

De-a lungul timpului, Marian Cilianu a deținut diverse în funcții în ALRO și Grupul Vimetco, poziții din care a ajutat la dezvoltarea Grupului cu diferite misiuni de coordonare și evaluări tehnice în România, China și Africa. A coordonat sau a făcut parte din echipa de lucru responsabilă pentru foarte multe proiecte importante ca de exemplu, modernizarea electrolizei, fuziunea ALRO–ALPROM, project management investiții pentru ca ALRO să devină furnizor al industriei aerospațiale, project management în preluarea operării în Sierra Leone, modernizarea ALUM Tulcea, managementul emisiilor de CO2 etc.

Mircea POPA (1961)

Director Operațional - Aluminiu Procesat din anul 2003

Domnul Popa este inginer diplomat absolvent al Institutului Politehic din București, Facultatea Aeronave, Specializarea Structuri de Aviație și licențiat în Administratea Întreprinderilor la Universitatea din Craiova. Domnul Popa are peste 17 ani de experiență în cadrul Fabricii de Avioane din Craiova, unde 11 ani a fost Director (Director General Adjunct, Director Operațional, Director, Director de Marketing și Suport Produs, Director Tehnic și de Producție).

Începand cu anul 2003, domnul Popa s-a alaturat companiei ALRO, în poziția de Director Operațional pentru Divizia Produse Laminate Plate. Domnul Popa are o experiență vastă industrială de fabricatie și o carieră plină de realizări remarcabile.

Ioan SAVA (1955)

Director Tehnic, Calitate și Investiții din noiembrie 2012

Domnul Sava a absolvit Știința Materialelor la Universitatea Politehnica din București în anul 1980 unde a susținut și Doctoratul în anul 2001. Domnul Sava deține mai multe certificări și diplome după cum urmează: training și specializare a personalului în câmpul nuclear, tehnici de testare nedistructive, managementul afacerii, sisteme de management în domeniul mediului, finanțe și contabilitate, sănatate și siguranță în muncă.

De-a lungul timpului, domnul Sava a deținut urmatoarele funcții în cadrul ALRO: director tehnic și director calitate, tehnic și în domeniul investițiilor. Domnul Sava a mai deținut funcții și în alte companii precum: director proiect si calitate, director de producție, director fabrică de produse extrudate în cadrul ALPROM, șef fabrică de produse laminate plate în cadrul IPA.

Hide URL: 
Show URL