Fondată în 1965, Alro SA este singurul producător de aluminiu primar şi aliaje din aluminiu din România şi cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est. Există patru sectoare de producţie angrenate în ciclul de producţie a aluminiului electrolitic care, ulterior, este procesat în produse din aluminiu:
 
Anode baking picture  

Secţia Anozi

Produce anozii necesari pentru procesul de electroliză.

Electrolysis picture  

Electroliza

Produce aluminiul electrolitic. Celula (cuva) de electroliză este unitatea principală de producţie a aluminiului electrolitic din această secţie. În fiecare dintre cele 6 hale de electroliză funcţionează 132 de celule electrolitice.

Casting House  

Turnătoria

Aluminiul electrolitic este procesat în produse din aluminiu primar.

Hot rolling plant  

Uzina de Aluminiu Prelucrat

Sleburile sunt laminate la cald şi la rece în plăci, table şi bobine.


Pe lângă aceste sectoare, în Alro funcţionează o serie de secţii auxiliare si de întreţinere, necesare asigurării funcţionării secţiilor de bază: secţia de transformare şi de redresare a curentului electric, secţia de reparaţii metalurgice, secţia de reparaţii cuve şi cuptoare, secţia de fabricare a pieselor de schimb, secţia de transport intern şi depozitele.

Capacitatea de producţie a Alro permite obţinerea anuală a 265.000 tone de aluminiu electrolitic, 300.000 tone de produse turnate din aluminiu primar şi 120.000 tone de produse prelucrate din aluminiu.