ALRO implementează două proiecte de investiții în valoare de 4,22 milioane de dolari pentru creșterea capacității de control al calității produselor

Joi, 11/23/2023 - 10:08

Slatina, 23 noiembrie2023- ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, implementează  două proiecte de investiții în valoare de 4,22 milioane de dolari menite să majoreze capacitățile de control al calității produselor. 

Aceste investiții reprezintă un alt pas important în implementarea strategiei ALRO de a crește producția de produse complexe, cu profitabilitate mare, prin implementarea celor mai bune practici și a tehnologiilor de înaltă performanță, eficiente energetic șii prietenoase cu mediul“,a declarat Gheorghe Dobra, Directorul General al ALRO. „În felul acesta reușim să creștem competitivitatea companiei la nivel internațional, să creăm valoare pentru acționari, clienți și comunitate și să ne păstrăm poziția într-un mediu economic extrem de competitiv”.

Compania a semnat contractele de achiziții cu furnizori internaționali de prestigiu pentru furnizarea și  instalarea celui de-al doilea sistem de examinare nedestructivă cu ultrasunete (USL) și  a unui sistem de măsurare a conductivității electrice la produsele laminate plate. Aceste noi achiziții permit realizarea unei scanări complete și automate a plăcilor din aliaje de aluminiu, pe ambele suprafețe (superioară și  inferioară), asigurând astfel o verificare extrem de precisă a structurii interne și uniformității tratamentelor termice la care plăcile au fost supuse anterior. De asemenea, prin utilizarea controlului ultrasonic pentru verificarea structurii interne și  efectuarea măsurătorilor de conductivitate electrică pe ambele suprafețe ale produsului, împreună cu generarea de rapoarte tip C Scan, se asigură o garanție suplimentară în ceea ce privește calitatea plăcilor din aliaje de aluminiu fabricate, care este specifică produselor cu valoare adăugată mare.

În ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari, din care peste 530 de milioane de dolari numai în unitățile de producție din Slatina, în tehnologie de ultimă generație, în creșterea eficienței operaționale și în programe de protecție a mediului. Aceste investiții au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe cele cu valoare adăugată mare și foarte mare, au dus la reducerea amprentei asupra mediului la nivelul întregului Grup și au adus certificări de calitate a produselor, precum cea de conformitate cu standardele internaționale de management al calității pentru industria aeronautică și  de apărare, certificarea NADCAP sau certificarea privind sustenabilitatea afacerilor, ASI Performance Standards.

 

Marian-Daniel NĂSTASE                                                                                 Gheorghe DOBRA

Președintele Consiliului de Administrație                                                     Director General

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

 

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu si pana la 1 septembrie 2023 Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societate de extracție a bauxitei, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing.

ALRO
ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%).

În funcție de capacitate, ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deseuri aluminiu care va ajunge la 100.000 tpa până la finalul anului 2023, rezultând o producție de metal lichid reciclat de 94.000 tpa. Capacitatea Turnătoriei de aluminiu este de 315.000 tpa precum și facilități de procesare de 140.000 tpa, în aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extruziune.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. ALRO este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aeronavală, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului. În ianuarie 2023, ALRO a obținut prima certificare ASI Performance Standard V3 (Versiunea a 3-a) din Europa.

Hide URL: 
Show URL