ALRO întreprinde acțiuni pentru prevenirea efectelor COVID-19 și sprijină comunitatea locală prin donarea sumei de 400.000 RON către Spitalul Județean de Urgență Slatina

Joi, 04/02/2020 - 14:30

 

       Compania a făcut toate demersurile necesare pentru prevenirea și atenuarea efectelor COVID-19 și pentru a proteja sănătatea angajaților săi, asigurând în același timp o aprovizionare constantă a partenerilor săi de afaceri; 

       ALRO își recunoaște încă o dată rolul în cadrul comunității locale și sprijină Spitalul Județean de Urgență Slatina, primul scut de apărare în lupta împotriva coronavirusului;

       ALRO a donat 25.000 RON Crucii Roșii Române, Olt și circa 18.000 RON Asociației Internaționale de Poliție din România, Olt.

Slatina, 2 aprilie 2020 - ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, susține lupta împotriva COVID-19 prin donarea a 400.000 RON Spitalului Județean de Urgență Slatina („SJU”), 25.000 RON către Crucea Roșie Română, Olt și 18.000 RON către Asociația Internațională de Poliție din România, Olt și prin implementarea unui set foarte strict de protocoale și proceduri pentru prevenirea infectării în locațiile sale, pentru a-și proteja atât angajații, cât și partenerii de afaceri. 

„Ne confruntăm cu o situație excepțională, care necesită acțiuni decisive. Acum este momentul sa demonstrăm că înțelegem rolul nostru în comunitatea locală Responsabilitatea noastră cea mai mare este față de angajații noștri și față de familiile lor. Deoarece angajații noștri, familiile lor, împreună cu prietenii și rudele acestora, ei reprezintă comunitatea. Noi suntem comunitatea. Împreună.

Am decis să oferim sprijin spitalului local de urgență din Slatina pentru a ajuta personalul medical în lupta împotriva coronavirusului. Alte fonduri au fost direcționate către autoritățile de aplicare a legii, Crucea Roșie, care sunt în prima linie în această luptă”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General ALRO, Slatina.

„Am aplicat protocoale și proceduri operaționale, administrative și de sănătate în incinta sediului ALRO pentru a asigura sănătatea angajaților noștri, pentru a preveni infectările în locațiile noastre, pentru a asigura o aprovizionare constantă pentru clienții noștri și pentru a atenua consecințele negative derivate din această pandemie globală”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

Contribuția ALRO către Spitalul Județean de Urgență Slatina va ajuta la procurarea consumabilelor medicale necesare atât personalului medical, cât și pacienților, asigurând astfel condiții de muncă adecvate pentru gestionarea eficientă a cazurilor cu COVID-19. În paralel, donațiile Companiei către asociația Crucea Roșie Română vor asigura fondurile necesare pentru achiziționarea produselor de igienă și a alimentelor pentru persoanele izolate în casele lor din cauza agresivității COVID-19.

O altă componentă esențială în lupta împotriva răspândirii rapide a COVID-19 este reprezentată de Poliția Locală și Județeană. ALRO a sprijinit polițiștii din județul Olt cu echipamente de protecție (respectiv cu măști și halate de protecție), veste reflectorizante de înaltă vizibilitate și video termo-scanere utilizate pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În ceea ce privește acțiunile întreprinse pentru a preveni răspândirea COVID-19 în unitățile sale de producție, încă dintr-o etapă timpurie a acestei crize pandemice, ALRO a creat un Comitet de urgență și coordonare cu rolul principal de a supraveghea și monitoriza starea de sănătate a tuturor angajaților, acordând o atenție sporită ca toate măsurile de igienizare și dezinfectare să fie implementate corespunzător în cadrul întregii organizații.

Printre măsurile complexe de ordin operațional și administrativ puse în aplicare în cadrul întregii organizații se numără:

       echipamente și consumabile medicale și de protecție, respectiv măști de față, mănuși, salopete sunt distribuite tuturor angajaților;

       noi protocoale și proceduri au fost formulate și implementate în fabrici, în coordonare cu autoritățile centrale și locale, incluzând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru șantierele industriale.

       au fost implementate măsuri stricte de curățare, igienizare și dezinfectare a vestiarelor, zonelor comune, cantinei, birourilor;

       toate zonele din interiorul și din exteriorul instalațiilor de producție sunt permanent dezinfectate;

       au fost introduși recipienți cu dezinfectanți în punctele de acces, în cantine, în zonele comune; mesele gătite pentru angajați au fost înlocuite cu mese reci  pentru a se evita interacțiunile colective din cantine;

       toți angajații au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea lor cu COVID-19 și trebuie să își raporteze zilnic starea de sănătate;

       au fost implementate schimburi de lucru împărțite sau alternative pentru a minimiza interacțiunea;

       starea de sănătate a angajaților este verificată zilnic înainte de începerea activității;

       au fost deja simulate planuri de urgență și continuitate a activității pentru situația în care unul sau mai mulți angajați sunt infectați cu COVID-19, astfel încât să nu fie perturbate operațiunile;

       călătoriile de afaceri au fost reduse la minimum și participarea la evenimente a fost suspendată;

       vizitele în cadrul facilităților de producție au fost reduse la minimum;

       Compania și-a pus în aplicare programul de muncă de acasă (telemuncă) pentru angajați, acolo unde este posibil;

       recomandările pentru șoferi și pentru alte entități relevante implicate în transportul de mărfuri în urma focarului COVID-19, așa cum au fost ele publicate de Comisia Europeană, au fost deja implementate în cadrul Companiei;

       ca urmare directă a acestor măsuri, în stadiul actual al pandemiei, ALRO operează la parametrii normali și are un lanț de distribuție complet funcțional.

ALRO are propria brigadă de pompieri, care este complet operațională în interiorul fabricii sale, cât și propriul său dispensar medical și a dispus de un ajutor considerabil din partea părții sale afiliate, Rivergate, compania de securitate. Toate aceste entități sunt alerte 24/7.

Având în vedere ritmul rapid de răspândire a COVID-19 în întreaga lume, ALRO acționează cu precauție, dar cu acțiuni rapide și decisive. Compania  continuă să reacționeze la provocările din fiecare zi cât mai repede posibil, cu scopul de a depăși această situație degradată și fără precedent, pe cât de lin și sigur posibil.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Indicilor al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET. Indicele BET va include astfel 16 societăți, ceea ce este o premieră în istoria pieței locale de capital și reprezintă o diversificare fără precedent a sectoarelor reflectate de indice. Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar în urma acestei decizii, ALRO devine prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Hide URL: 
Show URL