Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO - prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane EUR

Lun, 06/27/2022 - 10:08

Slatina, 27 iunie2022– ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7’’, de ultimă generație, ca urmare a unei investiții de aproximativ 10 milioane EUR, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare

Această nouă linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu este a treia pentru Vimetco Extrusion. Noua presă susține strategia Vimetco Extrusion de a-și crește capacitatea de producție pentru produsele din aluminiu cu valoare adăugată mare, oferind astfel clienților săi un portofoliu extins de soluții personalizate.

„Grupul ALRO consideră că axarea pe investițiile strategice, optimizarea proceselor și controlul costurilor reprezintă o strategie adecvată și de fezabilă pentru a ne susține afacerea și a ne ajuta să trecem prin aceste vremuri dificile. Această strategie se aplică tuturor filialelor noastre, iar finalizarea de către Vimetco Extrusion a unei noi linii automate de extrudare reprezintă cel mai recent exemplu”,a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Acesta este încă un pas spre creșterea portofoliului de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, consolidând în același timp relația cu clienții noștri și oferindu-le un partener de încredere, pe termen lung, capabil să livreze produse și servicii personalizate”,a adăugat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Linia de extrudare de 7” este foarte eficientă în ceea ce privește capacitățile de producție și consumul redus de energie. Astfel, întregul proces este automatizat, putând extruda profile până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 de metri/minut, având în același timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piață și fiind dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum și cu zone de răcire cu apă și aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele.

Noua linie de extrudare va crește capacitatea de producție anuală a Vimetco Extrusion cu 11.000 de tone, atingând o capacitate anuală totală de 35.000 de tone până la sfârșitul anului 2022.

Vimetco Extrusion crede în crearea de valoare pentru toate părțile interesate”, a declarat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație al Vimetco Extrusion.“Ne sprijinim clienții oferindu-le soluții și produse personalizate pe parcursul implementării tehnologiei de ultimă generație, ne sprijinim angajații prin asigurarea celor mai bune condiții de muncă și prin instruiri profesionale și, nu în ultimul rând, susținem comunitatea locală prin reducerea impactului asupra mediului și crearea de noi locuri de muncă”, a adăugat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație, Vimetco Extrusion.

Vimetco Extrusion se angajează să asigure continuitatea unui model de afacere de succes, susținut de inovație, flexibilitate și o aliniere constantă la ultimele tehnologii disponibile prin investiții sustenabile.

 

               Marian-Daniel NĂSTASE                                          Gheorghe DOBRA

Președintele Consiliului de Administrație                               Director General

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 

Note către editor:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,38%).

ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL