Vitaliy Machitsky a fost numit Cetăţean de Onoare al oraşului Slatina

Mar, 07/13/2010 - 10:13

Slatina, 13 iulie 2010 – Alro SA, (BVB: ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de est, a sărbătorit recent 45 de ani de existenţă. Cu această ocazie, recunoscând stabilitatea pe termen lung a Companiei, Municipalitatea Slatina l-a numit pe Vitaliy Machitski Cetăţean de Onoare al Slatinei.

“Sunt onorat să primesc această distincţie ca o subliniere a rezultatelor obținute de Alro şi aş vrea să le mulţumesc autorităţilor locale din Slatina pentru recunoaşterea relizărilor Companie, precum şi tuturor angajaţilor pentru efortul depus şi pentru dedicaţie”, a declarat Vitaliy Machitski, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Vimetco, acționarul majoritar al Alro. “Compania a evoluat de la un producător de lingouri, la un producător integrat de aluminiu, ca parte unui Grup internaţional. Dorim să continuăm programul implementat pentru a consolida poziţia Alro pe piaţa internaţională de aluminiu, păstrându-ne, în acelaşi timp, poziţia de Companie responsabilă social, pentru Slatina.”

Alro a implementat un program puternic de creştere a competitivităţii şi eficienţei, devenind un producător integrat de aluminium. Compania deține propriul său furnizor de alumină, după ce a redeschis Alum, ca urmare a unui proces complex de modernizare. În plus, Alro continuă programul de creştere a capacităţii de producţie pentru produsele cu valoare adăugată mare, de îmbunătăţire a calității şi a gamei de produse.

Investiţiile planificate pentru 2010 totalizează 15 milioane de dolari, ceea ce face ca investiţiile totale, în perioada 2002 – 2010, să însumeze circa 269 milioane de dolari,

De asemenea, Alro continuă programul său de responsabilitate socială. Compania se implică în programe de educaţie, sănătate şi siguranţă în muncă.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
www.alro.ro

Florenta Ghita
Premium Communication
Bucureşti   
Telefon 0740 063 116
Email florenta.ghita@premiumpr.ro

Despre Alro:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în Statele Unite şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.