Vimetco Extrusion a finalizat o investiție de 19 milioane de lei pentru creșterea eficienței și competitivității

Mie, 07/09/2014 - 11:39
  • Fondul European Dezvoltare Regionala a cofinanțat programul
  • Valoarea totală pentru asistența financiară nerambursabilă din partea UE este de şapte milioane de lei 

Slatina, 09 iulie 2014 – Vimetco Extrusion (“Compania” sau “Vimetco Extrusion”), subsidiara Vimetco-Alro S.A., a finalizat o investiție de 19 milioane de lei pentru creșterea eficienței și competitivității. Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană, a vizat creșterea volumului producției și exporturilor, precum și diversificarea gamei de produse, prin achiziționarea unei prese de extruziune, a unui cuptor de bare cu sistem de debitare și a unui cuptor de matrițe. De asemenea, echipamentele de ultimă generație vor permite Companiei să își crească eficiența operațiunilor şi competitivitatea, oferind posibilitatea de a intra pe piețe noi. Valoarea totala pentru asistența financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene a fost de şapte milioane de lei.

“Pe o piață internațională foarte exigentă, trebuie să putem oferi o gamă variată de produse extrudate de înaltă calitate, la prețuri competitive, iar acest proiect dezvoltat cu sprijinul Uniunii Europene, ne va permite să ne atingem obiectivele”, a declarat Igor Higer, Directorul General Vimetco Extrusion. “În afara extinderii gamei de produse, noua tehnologie va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra costurilor totale, permițând reducerea consumului de energie”.

Noile echipamente vor permite Companiei să își extindă gama de produse pe segmentul de profilele din aluminiu și aliaje, precum de profile speciale, utilizare pentru arhitectură (producția de uși, balcoane, ferestre și mobilier industrial), profile speciale utilizate pentru industria auto și pentru construirea vagoanelor de cale ferată și camioane. De asemenea, noile echipamente vor crește eficiența operațiunilor, reducând deșeurile cu 3% şi permiţând o diminuare a consumului de energie.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm contactați:

http://www.vimetcoextrusion.com/

Florenta Ghiță

Premium Communication

București

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

 

Notă pentru editori:

Vimetco Extrusion este subsidiara Vimetco-Alro S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală și de Est. Compania activează de la sfârșitul anului 2006 ca furnizor de profile din aluminiu în gama de aliaje 6xxx.

În 2013, Vimetco Extrusion a înregistrat vânzări totale de 22.548 de tone, nivel similar cu anul precedent (22.074 de tone). Anul trecut, Compania a continuat să se axeze pe vânzări către Germania și piețele nord europene, extinzându-și, totodată, cota pe piața locală.