Raport curent întocmit conform prevederilor art. 225 din Legea nr. 297/2004

Joi, 06/30/2011 - 21:59

Alro – actualizare referitor la potentiala ofertă publică secundară

Bucureşti, 1 iulie 2011 – Alro SA (BVB: ALR), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, anunţă astăzi că a fost informat cu privire la decizia acţionarului majoritar Vimetco, împreună cu acţionarul minoritar, Conef S.A., de amânare a ofertei publice secundare a acţiunilor Alro la Bursa de Valori Bucureşti, din cauza condiţiilor de piaţă nefavorabile. Vimetco consideră că derularea ofertei publice secundare în acest moment nu întruneşte cele mai bune interese ale Alro sau ale acţionarilor săi.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

Florenta Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Telefon +40 (0)21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco, un producător global de aluminiu primar şi procesat. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, luând în calcul producţia de aluminiu primar, cu o capacitate anuală de 265.000 tone de aluminiu electrolitic.

Principalele pieţe de desfacere pentru aluminiul produs de Alro sunt în Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania exportă şi către SUA şi Asia. Alro este certificată ISO 9001 în managementul calităţii, este acreditată NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme), are certificatul de performanţă EN 9100 pentru conformarea cu cerinţele industriei aerospaţiale; produsele sale se ridică la standardele de calitate ale London Metal Exchange (LME) în privinţa aluminiului primar, precum şi la standardele internaţionale privind tabla de aluminiu.