Grupul ALRO publică Trading Update T4 2022

Vin, 01/20/2023 - 09:43

Slatina, 20 ianuarie 2023- ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, publică astăzi raportul Trading Update T4 2022, care oferă informații de bază preliminare privind mediul economic și indicatorii operaționali-cheie ai Grupului ALRO pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2022 („T4 2022”).

Rezultatele financiare preliminare pentru perioada încheiată la 31 decembrie 2022 vor fi publicate luni, 27 februarie 2023, iar reprezentanții Companiei vor susține Teleconferința privind rezultatele financiare luni, 27 martie 2023.

Informațiile conținute în acest Trading Update pot fi supuse modificărilor și pot diferi de cifrele din raportul trimestrial/ semestrial/ anual.

Trading Update T4 2022 este disponibil într-un document separat pe site-ul Companiei, categoria Relații cu Investitorii, secțiunea Raportări financiare: https://www.alro.ro/ri/rapoarte-alro și la link-ul de mai jos:

                                                                                                                                                                   

              Marian-Daniel NĂSTASE                                           Gheorghe DOBRA

Președintele Consiliului de Administrație                              Director General

 

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Ana-Maria IMBREA

Relatii cu Investitorii și Relații Corporative

Tel: +40 752 105 339

E-mail: investor.relations@alro.ro

 

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%).

ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL