EximBank finanțeaza Alro Slatina cu aproximativ 50 de milioane de euro

Lun, 01/20/2014 - 10:32

București, 20 ianuarie 2014 – EximBank a încheiat acorduri financiare în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală și de Est, pentru finanţarea activităţii curente şi pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară si acreditive pentru contractele încheiate de companie.

“Structurarea acestei facilităţi complexe pentru una dintre cele mai mari companii exportatoare din Româniademonstrează că avem o strategie flexibilă care ne permite să furnizăm segmentului corporate soluții financiare competitive, adecvate profilului fiecărui partener. Acordul financiar în valoare de circa 50 de milioane de euro a fost încheiat la finele anului trecut și are o valabilitate de 24 de luni, dar credem că aceasta reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Și asta pentru că preocuparea noastră strategică rămâne aceea de a construi o relațiesolidă de tip win-win cu mediul de afaceri prinimplicarea în proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului economic autohton”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Alro (BVB: ALR) a investit constant sursele generate de activitatea curentă în retehnologizare continuă pentru creșterea eficienței producției, a calităţii și pentru consolidarea poziţiei sale pe pieţele internaţionale. Compania și-a propus să continue strategia de creștere a producției de produse procesate cu valoare adăugată mare. Recent, Alro a finalizat o investiție de circa 44 de milioane de lei pentru creșterea competitivității, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.

"Industria în care activăm este direct și permanent influențată de factori interni sau externi pe care nu îi putem controla”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro. “De aceea trebuie să investim continuu pentru a putea face față provocărilor care apar. Am implementat noi soluţii de reducere a costurilor şi ne-am axat pe creşterea vânzărilor pentru produsele cu valoare adăugată mare, pentru a ne menţine competitivitatea. Dorim să continuăm strategia noastră pe termen lung, iar EximBank ne-a oferit soluțiile financiare optime pentru dezvoltarea sustenabilă a companiei”, a mai spus oficialul Alro.

Marian Năstase a adăugat că, dincolo de segmentul financiar, colaborarea cu EximBank va fi extinsă prin implicarea  în proiectul înființării Asociației Române a Exportatorilor (AREX) în calitate de membru fondator.

EximBank a demarat procesul de înființare a Asociației Române a Exportatorilor – AREX, proiect care își propune să contribuie la promovarea companiilor românești ce derulează tranzacții comerciale internaționale și la consolidarea prezenței românești pe piețe externe.

Ca inițiator al acestui proiect, banca va face toate demersurile necesare constituirii și funcționăriiAREX, participarea la acest proiect fiind deschisă oricărui exportator, fără să implice o contribuție financiară. Procedurile de înființare a AREX sunt în derulare, Asociația urmând să-și înceapă efectiv activitatea din această primăvară.

Pentru mai multe informații vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florenţa Ghita
Premium Communication
Bucureşti
Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro
 

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 16 unități - Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timişoara şi Sibiu - iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

 

Despre Alro

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală si de Est. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania și România). Compania are exporturi în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât si standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.www.alro.ro