Ambasadorul Israelului a vizitat ALRO

Vin, 10/29/2021 - 15:40

Slatina, 29 Octombrie 2021 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, l-a avut ca oaspete, în decursul acestei săptămâni, pe ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa, domnul David SARANGA.

Gheorghe DOBRA, Directorul General ALRO, a prezentat caracteristicile platformei industriale, procesul de producție și produsele fabricate de Companie. Ambasadorul Israelului a adresat întrebări legate de actuala cooperare dintre ALRO și companiile din țara pe care o reprezintă, găsind totodată numeroase puncte de interes comun, ce permit o și mai intensă colaborare pe viitor.

ALRO a investit peste 700 de milioane USD în cei aproape 20 de ani de la privatizare pentru achiziționarea de tehnologie de ultimă generație, care a permis scăderea semnificativă a consumului de energie electrică, producerea de aluminiu reciclat și reducerea amprentei ecologice a Companiei. Totodată, aceste investiții au permis fabricarea de produse din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, astfel încât ALRO a intrat în clubul exclusivist al producătorilor mondiali ai industriei aeronautice .

Excelența Sa, domnul David SARANGA, ambasadorul statului Israel în România, a apreciat potențialul extrem de ridicat de cooperare între ALRO și companiile din țara sa, în domeniul utilizării aluminiului și a produselor de aluminiu prelucrat produse în Slatina în industria israeliană.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 

Note către editori:

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL