Alum a preluat operaţiunile de extragere a bauxitei din Sierra Leone

Joi, 05/05/2011 - 09:42

Tulcea, 5 mai 2011 – Alum SA (BVB: BBGA), rafinăria de alumină din Tulcea, anunţă preluarea a 100% din capitalul companiei Global Aluminium Limited („GAL”), detinatoare a companiei specializată în operaţiuni de extragere a bauxitei din Sierra Leone, de la acţionarul majoritar al grupului, Vimetco NV, pentru suma de 30 de milioane de dolari. Acţionarii companiei Alum au aprobat decizia în cadrul adunarii generale a actionarilor care a avut loc pe 27 aprilie 2011.

Această decizie corelează structura legală a grupului cu structura operaţională integrată vertical a activităţilor Vimetco din România. De asemenea, pentru a finanţa achiziţia, Alum S.A. a semnat un împrumut în valoare de 25 de milioane de dolari cu Raiffeisen Bank S.A. Romania, garantat cu o parte din bunurile sale.

Pentru mai multe informaţii, va rugăm contactaţi:

Florenşa Ghiţă
Premium Communication
Bucureşti    Telefon +40 (0)21 411 01 52
e-mail : florenta.ghita@premiumpr.ro

Despre Alum
Alum este o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este livrată pe piaţa internă către Alro SA, parte a Grupului Vimetci, precum şi la export. Acţiunile companiei Alum sunt cotate la Bursa de la Bucureşti din 1996.

Despre Global Aluminium Limited

Global Aluminium Limited controlează Sierra Minerals, companie specializată în operaţiuni de extragere a bauxitei care face parte din grupul industrial internaţional Vimetco N.V. din iulie 2008. Sierra Minerals este singura mină de bauxită din Sierra Leone şi este al doilea cel mai mare angajator în domeniul exploatării miniere din ţată. Mina are o bază de resurse de aproximativ 31 de milioane de tone de bauxită şi produce anual aproximativ 1,2 milioane de tone pentru export