ALRO va deschide un centru de vaccinare împotriva COVID-19 în interiorul unității sale din Slatina

Mar, 04/27/2021 - 08:36
  • Angajații Grupului și familiile acestora se vor putea vaccina începând cu data de 4 mai 2021;
  • ALRO a primit aprobarea Departamentului de Sănătate Publică pentru deschiderea centrului său de vaccinare;
  • Acesta este un pas suplimentar care susține eforturile Grupului de a proteja sănătatea și siguranța angajaților săi și a familiilor acestora și, astfel, de a-și menține toate operațiunile pe deplin funcționale;

Slatina, 27 aprilie 2021 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, va deschide, la sediul său din Slatina, un centru de vaccinare pentru angajații săi și familiile acestora.

Compania a amenajat centrul de vaccinare în incinta fabricii din Slatina, respectând toate cerințele Departamentului de Sănătate Publică pentru astfel de facilități și, astfel, a primit aprobarea pentru a demara procesul de vaccinare începând cu data de 4 mai 2021.

„Vaccinarea este singura șansă de a reveni la o stare de normalitate atât în viața noastră privată, cât și în cea de afaceri și considerăm că este de datoria noastră să sprijinim eforturile autorităților locale și naționale de a accelera acest proces și de a oferi angajaților noștri oportunitatea să primească protecția necesară împotriva COVID-19”,a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.„Ne-am angajat să implementăm toate acțiunile necesare pentru a depăși această criză medicală fără precedent care a afectat întreaga lume și pentru a sprijini comunitățile în care activăm în eforturile lor de a atenua efectele pandemiei COVID-19”, a adăugat Marian NĂSTASE.

Încă de la începutul pandemiei, Grupul ALRO a susținut eforturile instituțiilor locale și naționale de prevenire și atenuare a efectelor crizei din sănătate prin donații de peste 1.000.000 RON, constând în bani, echipamente medicale și de protecție. Mai mult, Grupul a implementat protocoale și proceduri complexe pentru a menține continuitatea activității și pentru a opera în condiții de siguranță, la parametri normali, cu un lanț de distribuție complet funcțional.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat și 335.000 tpa de aluminiu turnat.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aero, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice care include și dividendele distribuite). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL