ALRO susține activitatea spitalelor din județul Olt prin două donații constând în echipamente vitale în valoare de peste 170.000 RON pentru tratarea pacienților afectați de COVID-19

Mie, 11/25/2020 - 08:35
  •  ALRO continuă susținerea eforturilor personalului medical care luptă împotriva COVID-19 prin donarea a șapte aparate generatoare de flux integrat de oxigen și tratament cu aerosoli: cinci aparate în valoare de 122.500 RON, către Spitalul Județean de Urgență Slatina, două aparate în valoare de 49.000 RON, către Spitalul Municipal Caracal
  • ALRO a susținut comunitățile locale încă dintr-o faza incipientă a crizei sanitare și până în acest moment a donat peste 650.000 RON instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19
  • Grupul ALRO a implementat protocoale și proceduri complexe de la declanșarea crizei sanitare și a reușit să gestioneze eficient efectele pandemiei COVID-19, asigurând astfel continuitatea activității sale, în condiții de siguranță

Slatina, 25 noiembrie 2020 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, continuă să susțină eforturile de prevenire și de combatere a efectelor pandemiei COVID-19 în cadrul comunităților locale în care își desfășoară activitatea prin donarea a șapte echipamente vitale necesare în lupta împotriva efectelor letale ale COVID-19. Astfel, cinci aparate de oxigen și tratament cu aerosoli în valoare de 122.500 RON au fost donate Spitalului Județean de Urgență Slatina și alte două dispozitive similare în valoare de 49.000 RON, Spitalului Municipal Caracal, pentru tratarea pacienților afectați de acest virus.

„Ne-am concentrat întotdeauna atenția asupra sănătății și siguranței angajaților noștri și astăzi, mai mult ca oricând, sănătatea acestora, a familiilor și rudelor lor și, de fapt, a întregii comunități, a devenit principala noastră prioritate, fiind parte a acesteia”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO. „ALRO a fost și va continua să fie un pilon al societății, oferind personalului medical instrumentele necesare în susținerea eforturilor de a salva viețile pacienților afectați de COVID-19, astfel reafirmându-și angajamentul și implicarea de a contribui înapoi în cadrul comunității”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

ALRO a susținut comunitățile locale încă dintr-o fază incipientă a crizei sanitare și a donat până acum peste 650.000 RON instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea efectelor COVID-19. Prin donații constând în bani și echipamente de protecție, Compania  a inițiat și susținut într-un mod activ acțiunile și eforturile de prevenire și atenuare a  efectelor COVID-19 la nivel local și național. În plus, pe plan intern, precum și la nivelul furnizorilor, partenerilor și al comunității locale, Compania continuă să monitorizeze evoluția acestei crize sanitare și să acționeze rapid și eficient pentru a asigura continuitatea activității sale în condiții de siguranță.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

RO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat și 325.000 tpa de aluminiu primar.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aero, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice de tip total return). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Din 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la creșterea sustenabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL