Alro Slatina, premiată pentru inovațiile tehnice la International Congress & Exhibition of Non-Ferrous Metals and Minerals, Krasnoyarsk 2015

Joi, 09/24/2015 - 11:04
  • Alro Slatina a obținut performanțe înalte în ceea ce privește eficiența Faraday, una dintre cele mai lungi durate de viață a cuvelor de electroliză și consum redus de energie
  • Echipa de Cercetare și Dezvoltare a companiei a dezvoltat produse noi și a testat soluții pentru a crește eficiența energetică în toate sectoarele de producție la nivel de grup
  • Peste 500 de milioane de dolari investiți în echipamente moderne, în peste 10 ani
  • 170 de companii din 22 de țări au participat la evenimentul din Krasnoyarsk, Rusia

 

Slatina, 24 septembrie 2015 – Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală și de Est, a fost premiat la “International Congress & Exhibition of Non-Ferrous Metals and Minerals, Krasnoyarsk2015”,pentru realizările în ceea ce privește inovația și creșterea eficienței. Congresul, care a avut loc în Krasnoyarsk în perioada 14-17 septembrie, a oferit Companiei posibilitatea de a prezenta cele mai recente inovații în materie de eficiență energetică și de protecția mediului. La rândul său, rafinăria de alumină Alum Tulcea a prezentat programul de dezvoltare implementat pentru unitățile miniere din Sierra Leone.

 

“Ne axăm pe consolidarea operațiunilor noastre, prin implementarea unor soluții care ne permit să operăm pe o piață competitivă, dar și să respectăm cerințele clienților nostri”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General Alro Slatina. “Cu sprijinul echipelor de Cercetare și Dezvoltare, am reușit să reducem consumul de energie, astfel că am îmbunătățit eficiența operațiunilor noastre. Dorim să aplicăm, în continuare, strategia noastră pe termen lung de integrare pe verticală și să extindem portofoliul de produse, cu accent pe cele cu valoare adăugată mare”.

 

În ultimii 10 ani, în urma unor investiții de peste 500 de milioane de dolari, Compania și-a modernizat echipamentele, pentru a rămâne competitivă pe piețele internaționale și pentru a respecta integral reglementările de protecția mediului.

 

Pe lângă investițiile în tehnologie, Alro are o echipă puternică de Cercetare și Dezvoltare, care realizează proiecte pentru creșterea eficienței energetice, contribuind la scăderea consumului de energie la unul dintre cele mai reduse niveluri înregistrare pentru tipul de tehnologie utilizat de Alro Slatina. Astfel, Compania și-a diminuat costurile de producție, reușind să opereze pe o piață încă afectată de criza internațională. Prin intermediul programului său de eficiență energetică implementat în ultimii 10 ani, Alro a scăzut consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru sectorul de produse laminate plate, în vreme ce consumul de gaz a scăzut cu peste 90%, în această perioadă. De asemenea, ca parte a strategiei de creștere a eficienței, Compania a continuat să investească pentru extinderea capacității de producție pentru segmentul de aluminiu cu valoare adăugată și, astfel, a crescut capacitatea de aluminiu procesat.

 

“International Congress & Exhibition of Non-Ferrous Metals and Minerals, Krasnoyarsk 2015”este dedicat tuturor producătorilor de minerale și metale. Anul acesta, aproximativ 170 de companii din 22 de țări au participat la evenimentul din Krasnoyarsk, prezentând cele mai recente inovații pentru produse și tehnologii.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

 

Florenta Ghita

Premium Communication

București

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

 

Notă pentru editori:

 

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

 

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.