Alro salută concluzia Comisiei Europene conform căreia contractul companiei cu Hidroelectrica nu a implicat un ajutor de stat

Lun, 06/15/2015 - 10:22

Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, salută concluziile investigaţiei derulate de Comisia Europeană (CE) în legătură cu contractele companiei cu producătorul de electricitate Hidroelectrica.

Conform comunicatului CE din 12 iunie, “Contractele de furnizare a energiei electrice semnate de Hidroelectrica, întreprinderea de stat producătoare de energie electrică din România, cu anumiți comercianți din domeniul energiei și clienți din sectorul industrial nu au implicat un ajutor de stat – este concluzia Comisiei Europene în urma unei anchete aprofundate”. De asemenea, “analiza a arătat faptul că Hidroelectrica a practicat prețuri care au fost conforme pe deplin cu prețul de referință de pe piață aplicat pentru nouă clienţi”, printre aceştia aflânduse şi Alro.

Comunicatul de presă al CE menţionează şi faptul că “Hidroelectrica a practicat prețuri care au fost conforme pe deplin cu prețul de referință de pe piață” şi “Comisia a concluzionat că niciunul dintre contractele de vânzare care au făcut obiectul examinării nu a implicat un ajutor de stat”.

Concluziile investigaţiei CE vin să confirme poziţia Alro, aşa cum a fost prezentată încă de la începerea procedurilor. Compania a avut o relaţie comercială corectă cu Hidroelectrica, conformă cu toate prevederile legale care reglementează sectorul energetic din România.

Pe întreg parcursul investigaţiei, Alro a cooperat într-o manieră profesionistă şi transparentă cu CE şi a prezentat toate ducumentele cerute de autorităţi, documente care au demonstrat poziţia Companiei şi care au dus la concluzia că, în contractele cu Hidroelectrica, nu a existat ajutor de stat.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenta Ghita

Premium Communication

București

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.