ALRO redirecționează peste 500.000 m³ de oxigen utilizat în unitățile sale de producție către Secțiile de Terapie Intensivă

Lun, 11/08/2021 - 13:41
  • ALRO, consumator constant de oxigen în cadrul proceselor sale tehnologice de obținere a aluminiului reciclat, a decis să redirecționeze, începând cu finalul lunii octombrie 2021, cota sa lunară de oxigen către Secțiile de Terapie Intensivă, grav afectate de contextul actual marcat de COVID-19;
  • ALRO a donat în ultimele două luni o sumă suplimentară de 1,3 milioane RON pentru a sprijini sistemul de sănătate în lupta împotriva celui de-al patrulea val COVID-19;
  • ALUM, filiala din amonte a ALRO, a donat, de asemenea, 200.000 RON Spitalului Județean de Urgență Tulcea pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale în contextul pandemiei de COVID-19;
  • Grupul a înființat propriile centre de vaccinare în Slatina și Tulcea, a implementat măsuri de siguranță complexe și eficiente și funcționează la parametri normali în aceste vremuri dificile;

Slatina, 8 noiembrie 2021- ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție,susține eforturile sistemului de sănătate românesc și prin furnizarea de oxigen către Secțiile ATI (anestezie și terapie intensivă).Astfel, ALRO își va redirecționa, începând cu sfârșitul lunii octombrie, cota de oxigen contractată privat către sistemul medical, grav afectat de cel de-al patrulea val de COVID. ALRO utilizează aproximativ 240.000 de metri cubi de oxigen tehnic pe lună în cadrul proceselor sale tehnologice, respectiv pentru a opera arzătoarele cuptoarelor utilizate pentru topirea aluminiului reciclat.

„Aceste vremuri dificile ne-au confirmat că trebuie să rămânem împreună și să ne sprijinim reciproc atât în activitățile de afaceri, cât și în cadrul comunităților locale. Astfel, având în vedere criza de oxigen din sistemul sanitar românesc generată de cel de-al patrulea val de COVID-19, am decis să ne redirecționăm cota lunară de oxigen contractată de la furnizorul nostru în beneficiul comunității”, a spusGheorghe DOBRA,Director General al ALRO Slatina.  „Am găsit soluții alternative de topire a aluminiului reciclat, astfel încât aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen să poată fi puși la dispoziție sistemului de sănătate pentru Secțiile de Terapie Intensivă.Suntem încrezători că, ajutând personalul medical în eforturile sale de a depăși aceste vremuri fără precedent, sprijinim o revenire sigură și, sperăm cât mai rapidă a comunității noastre la normalitate”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

ALRO ajută, de asemenea, personalul medical să lupte împotriva valului actual de COVID-19 prin donații în valoare de 400.000 RON către Fundația Prof. Dr. Matei Balș, 300.000 RON pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, 200.000 RON pentru Spitalul Municipal Caracal și 200.000 pentru Fundația Spitalului de Urgență București. În plus, ALUM, filiala din amonte a ALRO, a donat alți 200.000 RON Spitalului Județean de Urgență Tulcea pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale în timpul pandemiei de COVID-19.

Spitalele din Slatina și Caracal vor folosi fondurile pentru a asigura aprovizionarea medicală, siguranța și securitatea actului medical, precum și condițiile de prevenire a incendiilor, dotând spitalul corespunzător pentru situații de urgență.Fundația Prof. Dr. Matei Balș va folosi donația pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Secției nr.10 pentru copii „Prof.Dr. Monica Luminos” din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Grupul ALRO a susținut eforturile comunităților de a preveni efectele pandemiei și de a asigura mediul propice efectuării actelor medicale prin donații de aproape 2,6 milioane RON, inclusiv donațiile curente, constând în bani, echipamente medicale și de protecție. La rândul său, Grupul a înființat propriile centre de vaccinare în locațiile sale din Slatina și Tulcea. De asemenea, a implementat protocoale și proceduri complexe pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a funcționa în condiții de siguranță, la parametri normali, cu un lanț de distribuție complet funcțional.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 

Note către editori:

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL