ALRO a extins pentru o perioadă de trei ani creditul sindicalizat în valoare totală de 150 milioane USD, coordonat de EximBank

Lun, 11/23/2020 - 10:43
  •  Linia de credit susține capitalul de lucru al Companiei pentru următorii trei ani
  • Sindicatul băncilor include Unicredit Bank, OTP Bank România, EximBank, ING Bank Filiala București, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, Garanti Bank și Banca Internațională de Cooperare Economică 
  • Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners au oferit ALRO consilierea juridică în această tranzacție, în timp ce sindicatul băncilor a fost reprezentat de Allen & Overy și Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA

Slatina, 23 noiembrie 2020 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a extins până în 2023 două facilități de credit sindicalizate în valoare cumulată de 150 milioane USD, sub coordonarea EximBank.

Sindicatul băncilor a inclus Unicredit Bank, OTP Bank România, EximBank, ING Bank Filiala București, Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo Romania, CEC Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank și Banca Internațională pentru Cooperare Economică  și a fost consiliat juridic de Allen & Overy (Attila Csongrady, Consilier și Peter Redo, Asociat Senior) și Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (Victor Pădurari, Partener, Andreea Burtoiu, Avocat, Lia Ilie, Avocat Asociat și Andrea Stoiciu, Avocat Asociat). La rândul său, ALRO a fost consiliată juridic în această tranzacție de Simmons & Simmons (Corinne Noel, Consilier, cu sprijinul lui Andrew Petry, Partener) și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (Ioana Racoți, Partener Senior, Elena Iacob, Partener și Oana Dragomir, Avocat Asociat Senior).

„Anul acesta ne-am confruntat cu o nouă paradigmă economică care a afectat întreaga economie internațională și ne-a obligat să punem în aplicare un program anti-criză rapid și complex, care a demonstrat rezultate foarte bune și ne-a permis să rămânem competitivi pe o piață internațională foarte dură”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Extinderea facilității de credit, coordonată de EximBank și care include instituții financiare cu o reputație foarte bună și puternice, reprezintă încă o dovadă a stabilității și determinării ALRO în ceea ce privește derularea programului de dezvoltare pe termen lung, care va asigura continuitatea afacerii în ciuda schimbării mediului economic.

Dorim să ne exprimăm recunoștința față de profesionalismul echipelor implicate în procesul de negociere, începând cu EximBank, grupului de bănci din sindicat și nu în ultimul rând firmelor de avocatură care au reprezentat părțile. Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners au avut o înțelegere aprofundată a complexității facilității de credit și a industriei aluminiului și au constituit un element notabil și definitoriu în încheierea acestei tranzacții”, a adăugat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO. 

Linia de credit va susține strategia ALRO pe termen lung, axată pe extinderea portofoliului de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare destinate industriilor sofisticate și pe implementarea tehnologiilor de ultimă generație necesare pentru a atinge țintele de neutralitate climatică, în conformitate cu cele mai recente evoluții în acest domeniu.

Anul acesta, ALRO a reușit să asigure continuitatea afacerii în condiții de siguranță și profitabilitate, implementând în același timp un program anti-criză care a obținut rezultate bune și a permis Companiei să rămână competitivă pe piețele UE și pe cele internaționale, să păstreze operaționale toate unitățile de producție și să mențină un mediu de lucru sigur pentru angajații săi, în ciuda noii realități cu care se confruntă omenirea la nivel global.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

 Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat și 325.000 tpa de aluminiu turnat.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aero, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice de tip total return). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Din 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea sustenabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL