ALRO continuă investițiile în eficiență energetică cu sprijinul unui împrumut de 40 milioane USD pe șapte ani de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre

Vin, 06/25/2021 - 17:17

Slatina, 25 iunie 2021 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă Companiei un împrumut de 40 milioane USD pentru programul de investiții. Împrumutul pe șapte ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței și abilității companiei de gestionare a energiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată mare.

Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane USD, care va fi, de asemenea, finanțat de bănci comerciale românești și internaționale.

„Sprijinirea investițiilor ESG responsabile este obiectivul nostru prioritar ca bancă regională de dezvoltare. Suntem încântați să vedem din partea clientului nostru pe termen lung introducerea măsurilor de eficiență energetică și a practicilor durabile din punct de vedere ecologic, care sunt în conformitate cu prioritățile politice ale Guvernului României. Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, credem că ALRO va fi capabilă să satisfacă cererea internă crescută și să aducă un impact substanțial asupra dezvoltării economiei românești, inclusiv crearea de locuri de muncă, promovarea exporturilor și venituri sporite pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre .

„În prezent, accentul nostru este pus pe sustenabilitate și, prin urmare, am făcut pași majori în comunicarea progreselor realizate în acest domeniu. ALRO este unul dintre liderii din România care au ca prioritate îndeplinirea obiectivelor de neutralitate climatică prin implementarea tehnologiilor de ultimă generație. Conducem o afacere responsabilă și investițiile semnificative făcute în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre , un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Acordul marchează o nouă etapă a parteneriatului Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negrecu ALRO, început în 2015. De atunci, Banca a furnizat un total de 120 milioane USD pentru sprijinirea dezvoltării Grupului.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro  

 

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO, fondată în 1961, cu începerea producției în 1965, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global, integrat vertical, de aluminiu primar și prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu vertical integrat din Europa după capacitatea de producție, cu o capacitate de producție instalată de 265.000 de tone pe an de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat. Principala piață pentru produsele ALRO este reprezentată de Uniunea Europeană, dar compania își exportă produsele în întreaga lume, în peste 50 de țări de pe toate continentele. ALRO este certificat ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001 pentru producția aerospațială și are certificarea IATF 16949 pentru industria auto, produsele ALRO aderând la standardele de calitate pentru aluminiu primar de pe LME, precum și la standardele internaționale pentru produsele laminate plate. Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice de tip total return). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici. Începând cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre(BCDMN) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central al BSTDB se află în Salonic, Grecia. BCDMN sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri proprii și garanții pentru proiecte și finanțare comercială în sectoarele public și privat din țările sale membre. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde EUR. BCDMN este clasificat pe termen lung ca „A-” de Standard and Poor’s, „A2” de Moody’s și „A +” de către agenția rusă de rating ACRA. Pentru informații despre BCDMN, vizitați www.bstdb.org.

Hide URL: 
Show URL