ALRO anunță rezultatele financiare consolidate și individuale pentru anul financiar 2022

Mie, 03/22/2023 - 15:12

Slatina, 22 martie 2023- ALRO S.A. (BVB: ALR, "Compania" sau "ALRO"), unul dintre cei mai mari producători integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că teleconferința cu analiștii și investitorii pentru prezentarea rezultatelor financiare aferenteanului 2022 propuse spre aprobare către acționari este programată pentru data de 27 martie 2023, începând cu ora 11:00 am, ora Bucureștiului (Eastern European Summer Time (EEST), UTC +3).

Dacă doriți să participați la conferință, vă rugăm să contactați:

Florența Ghiță

Bucureşti

Telefon: +40 (0) 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

 

Pentru primirea informațiilor de acces, vă rugăm să furnizați următoarele detalii:

- Nume

- Companie

- Poziție

- Numărul de telefon pe care îl veți utiliza pentru a accesa apelul de conferință

Prezentarea aferentă teleconferinței va fi disponibilă începând cu 27 martie 2023 pe website-ul ALRO - „Relații cu investitorii”, secțiunea „Prezentări”: http://www.alro.ro/prezentari.

Acest comunicat a fost trimis simultan Bursei de Valori București și Autorității de Supraveghere Financiară.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Departamentul de Relații cu Investitorii, prin e-mail: investor.relations@alro.ro.

 

Președinte al Consiliului de Administrație                                    Director General

Marian-Daniel NĂSTASE                                                                 Gheorghe DOBRA

 

 

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%).

ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului. În ianuarie 2023, ALRO a obținut prima certificare ASI Performance Standard V3 (Versiunea a 3-a) din Europa.

Hide URL: 
Show URL