ALRO își testează pentru COVID-19 angajații cei mai expuși

Joi, 04/30/2020 - 09:19

•       Compania are propriul său cabinet medical, deschis 24 de ore din 24, care monitorizează constant sănătatea personalului;

•       ALRO ia în calcul asigurarea unor curse speciale pentru angajații săi care să asigure transportul de acasă la serviciu și înapoi, pentru a evita utilizarea transportului public;

•       Toate procedurile și protocoalele complexe implementate până în prezent au asigurat continuitatea operațiunilor și ca lanțul de aprovizionare și livrare să fie gestionat așa cum era programat  

Slatina, 30 aprilie 2020 - ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a început un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19, finanțate de companie, pentru unii dintre cei mai expuși angajați ai săi. Personalul de la Departamentul de Transporturi a fost prima categorie testată.

„Trecem printr-o perioadă excepțională în care trebuie să luăm măsuri excepționale pentru a ne asigura că toți angajații noștri lucrează într-un mediu sigur și ajung acasă sănătoși la familiile lor. Acesta este motivul pentru care am decis să punem în aplicare proceduri și protocoale și mai stricte, să testăm angajații care sunt cei mai expuși riscului de infectare și să ne asigurăm că toți cei care lucrează la ALRO sau care vin în contact cu angajații noștri sunt în siguranță”, a spus Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO Slatina. „De când a început această pandemie, am pus în aplicare protocoale și proceduri foarte stricte în toate spațiile ALRO destinate să prevină infectarea în locațiile noastre, să ne protejăm angajații și să asigurăm un lanț de aprovizionare și livrare complet funcțional și, astfel, am reușit să ne continuăm activitatea”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

ALRO a implementat protocoale și proceduri complexe, în coordonare cu autoritățile centrale și locale și cu respectarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru șantierele industriale începând din faza incipientă a acestei situații pandemice. Toți angajații au primit materiale și echipamente medicale și de protecție, precum măști, mănuși, salopete și au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea lor cu COVID-19. Toate zonele fabricii sunt curățate, igienizate și dezinfectate în permanență. Angajații trebuie să-și declare periodic (frecvența variază în funcție de zona de muncă) starea de sănătate sau orice contact cu persoane potențial infectate.

Compania analizează, de asemenea, posibilitatea de a oferi angajaților săi transportul de la domiciliu la serviciu și înapoi, pentru a evita utilizarea transportului public și, astfel, pentru a diminua și mai mult riscul de infectare.

ALRO a simulat deja planuri de urgență și de continuitate a activității pentru situația în care unul sau mai mulți angajați ar fi infectați cu COVID-19, astfel încât să nu fie perturbate operațiunile, iar compania să își continue activitățile, iar produsele să fie livrate fără întârzieri și să-și respecte obligațiile contractuale.

ALRO are în interiorul fabricii propria brigadă de pompieri, care este complet operațională, cât și propriul său dispensar medical și a beneficiat de un ajutor considerabil din partea părții sale afiliate, Rivergate, compania de securitate. Toate aceste entități sunt în alertă 24/7.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Indicilor al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET. Indicele BET va include astfel 16 societăți, ceea ce este o premieră în istoria pieței locale de capital și reprezintă o diversificare fără precedent a sectoarelor reflectate de indice. Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar în urma acestei decizii, ALRO devine prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.  

 

Hide URL: 
Show URL