Grupul ALRO își crește eficiența energetică și își reduce consumul de resurse, în contextul creșterii producției

Vin, 06/28/2019 - 18:23
  • Grupul ALRO continuă investițiile ce vizează creșterea eficienței energetice, în condițiile creșterii producției și a diminuării consumului de resurse și energie, potrivit Raportului de Sustenabilitate publicat pentru anul 2018;
  • Consumul de gaze naturale și de energie electrică al Alum a scăzut în ultimii cinci ani, în contextul creșterii nivelului producției
  • Numărul mediu de angajați la nivelul Grupului a crescut în 2018, atingând nivelul de 4.111 de persoane
  • Grupul ALRO a fost și în anul 2018 un membru activ în cadrul comunităților în care activează, fiind un pilon de bază pentru economia națională și locală

Slatina, 28 iunie 2019 - ALRO S.A .(BVB: ALR, “Compania” sau "ALRO"), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție a publicat Raportul consolidat de Sustenabilitate pentru anul financiar 2018 ("Raportul"). Datele incluse în acest Raport acoperă, printre altele, realizările Grupului Alro ("Grupul") în ceea ce privește mediul înconjurător, sănătate și siguranță în muncă, educație și implicarea în comunitățile locale, cu accent pe ALRO, societatea-mamă.

În 2018, Grupul ALRO a continuat să-și consolideze strategia de creștere a procentajului produselor cu valoare ridicată mare și foarte mare în producția totală și a investit, de asemenea, în cercetare-dezvoltare și în achizițiile de echipament și tehnologie de ultimă generație, cu scopul de a-și îmbunătăți cantitatea și calitatea produselor, reducându-și în același timp consumul total de resurse și implicit, impactul asupra mediului înconjurător.

Anul trecut, Grupul ALRO a investit până la 305 milioane de lei în proiecte generatoare de venituri, țintind creșterea profitabilității și o poziție competitivă pe piața de profil”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO ALRO. „Ca rezultat al acestor investiții și al strategiei Grupului, nivelurile producției au crescut în 2018 față de 2017 și, de asemenea și numărul mediu de angajați”, a adăugat Gheorghe Dobra.

Alum a continuat procesul de modernizare, prin investiții în valoare de 1,7 milioane USD ce au vizat în primul rând creșterea eficienței energetice. Alum a reușit să-și diminueze consumul de gaze naturale și de energie electrică, în ultimii cinci ani. Tot în 2018, Alum Tulcea a obținut un împrumut în valoare de 25 de milioane USD de la Black Sea Trade and Development Bank și Garanti Bank România, pentru a continua investițiile care vizează reducerea amprentei de carbon și creșterea produselor cu valoare adăugată.

În centrul strategiei Grupului ALRO se află angajamentul nostru cu privire la creșterea eficienței energetice, a managementului deșeurilor și a reciclării, în linie cu obiectivele noastre economice, dar cu un impact minim asupra mediului înconjurător și resurselor naturale”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Rămânem fideli obiectivelor din Strategia de Sustenabilitate a Asociației European Aluminium și tratăm foarte serios grija față de mediul înconjurător. Reducerea impactului activităților noastre asupra mediului, utilizarea eficientă a resurselor și eficiența energetică se află printre cele mai puternice angajamente ale noastre pe întregul lanț valoric al aluminiului”, a continuat Marian Năstase.

Unul dintre obiectivele principale ale Grupului în privința unităților de producție este ca acestea să devină Fabrici Verzi ale viitorului, inovatoare și sustenabile, cu generare de deșeuri și emisii aproape de zero. Primii pași în această direcție au fost deja făcuți, prin semnarea de către Grupul ALRO, în 2018, a unui acord cu Aluminium Pechiney (Rio Tinto Aluminium) pentru a implementa, la fabrica din Slatina, o tehnologie care va permite diminuarea și mai mare a consumului de electricitate.

Implicarea Grupului ALRO în comunitățile în care își desfășoară activitatea prin nenumărate, sponsorizări în educație (inclusiv continuarea programului de învățământ-dual pentru pregătirea viitorilor specialiști) sau sprijinirea evenimentelor sportive și culturale, precum și realizarea programelor de practică pentru studenți de la facultățile de specialitate în cadrul companiilor din Grup.

Raportul de Sustenabilitate al Grupului ALRO pentru anul financiar 2018 este disponibil și poate fi consultat pe website-ul ALRO, secțiunea Despre ALRO - Răspundere socială.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

 

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 50001, are certificatele NADCAP, IATF și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (simbol BVB: ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR, indice de tip total return. Indicele BET va include astfel 16 societăți, o premieră în istoria pieței locale de capital și reprezintă și o diversificare fără precedent a sectoarelor reflectate de acest indice. Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București încă din octombrie 1997, iar în urma acestei decizii, ALRO devine prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Hide URL: 
Show URL