Alro susține persoanele aflate în dificultate din Olt și din Tulcea prin programe derulate în parteneriat cu Crucea Roșie din România

Mie, 08/30/2017 - 09:03

Slatina, 30 august 2017 – Alro S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „Alro”), cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a derulat o serie de proiecte de susținere a comunității locale din Olt și din Tulcea, în parteneriat cu Crucea Roșie din România. Compania a susținut cu echipamente programul de instalare, în Slatina, a punctelor de prim-ajutor în perioada caniculară și s-a implicat financiar în programele „Ajutăm bunicii să zâmbească” și „Cu bunicii la dentist”, care oferă proteze dentare pentru bătrânii aflați în centre de ocrotire a persoanelor vârstnice din județele Olt și Tulcea.

„Alro se implică permanent în activități menite să sprijine comunitatea locală din județele unde compania are operațiuni”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro. „Strategia noastră pe termen lung prevede, pe lângă investițiile în operațiunile de producție, și susținerea și dezvoltarea regiunilor în care activăm, atât prin activități culturale, educaționale, cât și cu caracter social. Investim în școlarizarea elevilor și studenților din Olt și din Tulcea, în proiecte de sănătate și în cele care vizează îmbunătățirea calității vieții categoriilor sociale aflate în dificultate. Acesta este motivul pentru care am dezvoltat un parteneriat cu Crucea Roșie, alăturându-ne programelor derulate de această organizație în județele în care ne desfășurăm activitatea”.

Producătorul de aluminiu a contribuit, și în 2017, la numeroase acțiuni de sprijinire a comunității locale, fie prin donații de lemne pentru foc pe perioada iernii, pentru familiile nevoiașe din județul Olt, fie prin donarea de echipamente medicale pentru spitale.

Pe lângă proiectele sociale derulate, anual, Alro contribuie la numeroase acțiuni de sprijinire a comunității locale. Compania a încheiat parteneriate cu unități de învățământ liceal, postliceal și universitar (Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Colegiul „Ion Maiorescu”, Scoala Gimnaziala „Ion Graure”, ”Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Transilvania” Brașov, Universitatea din Craiova etc.), pentru facilitarea practicii elevilor și studenților, realizarea de lucrări de an, licență, masterat, doctorat, diferite teme de cercetare sau pentru organizarea unor clase de pregătire profesională prin școala profesională, în meserii de interes pentru Alro.

În plus, Alum a avut o serie de acțiuni voluntare de strângere de fonduri pentru cadourile de Paști și de Crăciun pentru persoanele asistate, de la Căminul de bătrani „Sfântul Nectarie" din Tulcea, pentru copiii de la Centrul de Plasament „Cristian" și de la Centrul de Plasament „Speranța”.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenta Ghita

Premium Communication

București

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

 

Notă pentru editori:

Alro S.A.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă), având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Germania, Ungaria, Polonia, Grecia şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9100 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Grupul Alro

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro Slatina - producător de aluminiu, Alum Tulcea - producător de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - producător de bauxită, Vimetco Extrusion - procesator de produse extrudate, Conef, Global Aluminium Ltd. și Bauxite Marketing Ltd. Având această structură, Grupul şi-a creat un lanţ integrat de producţie, asigurând materia primă pentru Alro.