Alro semnează un contract de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii de cercetare

Mie, 09/07/2016 - 15:52

Slatina, 7 septembrie 2016 – Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a fost anunțată în data de 6 Septembrie 2016 de semnarea contractului de finanțare pentru implementarea proiectului “Investiții în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătățirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicații industriale de înaltă calificare“, de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare în calitate de Organism Intermediar (OI) în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operațional Competitivitate (POC).

Valoarea totală a proiectului este de 115.037.887,76 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 35.984.347,05 lei. Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni.

Scopul proiectului este achiziționarea de echipamente de cercetare-dezvoltare:

· Echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu

· Echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 mm

· Echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu

"Alro are ca preocupare permanentă investițiile în cercetare-inovare pentru a asigura creșterea competitivității economice prin inovare, respectiv îmbunătățirea infrastructurii de cercetare-inovare și a capacităților de excelență a întreprinderii, precum și a capacității științifice a companiei în domeniile de specializare inteligentă. Dezvoltarea infrastructurii de cercetare-inovare va duce la o creștere a competitivității Alro prin diversificarea gamei de produse finite fabricate, respectiv table tratate termic din aliaje de aluminiu cu aplicații industriale de înaltă calificare”.

Pe lângă proiectele de cercetare-inovare, Alro investește, în 2016, și în eficiență energetică, precum și în extinderea portofoliului de clienți, prin creșterea capacităților de producție de la sectorul de aluminiu procesat (table tratate termic, produse placate) și în asigurarea continuității și siguranței proceselor tehnologice ale companiei.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală(exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavică), având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat pentru conformitate cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9100 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, precum şi certificatul ISO TS 16949 pentru industria auto, iar produsele sale respecta standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ronu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.