Alro a semnat o facilitate de credit în valoare de 167 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani

Vin, 11/24/2017 - 08:30

Slatina, 24 noiembrie 2017 – Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a semnat o facilitate de credit în valoare de 167 de milioane de dolari, pe o perioadă de trei ani.

Acordul extinde cu trei ani creditul de tip revolving în valoare de 137 de milioane de dolari, semnat în decembrie 2015 și adaugă o nouă linie de finanțare non-cash în sumă de 30 de milioane de dolari. Acest credit de tip revolving are ca scop finanțarea capitalului de lucru necesar Companiei, în timp ce linia de finanțare non-cash va fi utilizată pentru emiterea de acreditive și scrisori de garanție, în vederea susținerii activității operaționale și activității investiționale. Condițiile comerciale contractuale au fost îmbunătățite din mai multe puncte de vedere și, de asemenea cu un impact pozitiv asupra cheltuielilor financiare ale Companiei.

Tranzacția a fost finalizată cu un sindicat de opt bănci și a fost condusă de RBI Group (Raiffeisen Bank International împreună cu Raiffeisen Bank România) drept unic coordonator.

Sindicatul de bănci a inclus OTP Bank România, Unicredit Bank, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, Banca de Export-Import a României (Eximbank) și Garanti Bank.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 


Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia și Peninsula Scandinavă) cu o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Germania, Ungaria, Polonia, Grecia și România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Alro este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9100 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respecta standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (eng. London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ronu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ.