Alro a investit peste 26 milioane de lei în 2010, pentru creşterea eficienţei

Lun, 03/07/2011 - 10:28

•    Programul a crescut capacitatea de producţie pentru produse cu valoare adăugată mare şi a redus consumul de utilităţi
•    Condiţiile de muncă au fost îmbunătăţite semnificativ
•    Compania a plătit, anul trecut, taxe în valoare de 113 milioane de lei
•    Producătorul de aluminiu a organizat programe de instruire profesională pentru toţi angajaşii săi
•    Noul Contract Colectiv de Muncă pentru 2011 garantează salarii, bonusuri şi stimulete pentru 2.530 de angajaţi

Slatina, 7 martie 2011 – Alro SA (BVB: ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a avut, în 2010, un program total de investiţii în valoare de 8,8 milioane de dolari (aproximativ 26 milioane de lei), bazat pe îmbunătăţirea eficienţei combinatului şi reducerea consumului de ape industriale şi gaz. Investiţiile au dus şi la creşterea capacităţii de producţie pentru produsele cu valoare adăugată mare şi a productivităţii muncii.

„Continuăm strategia noastră de dezvoltare pe termen lung, bazată pe creşterea capacităţii de producţie pentru produsele cu valoare adăugată mare, cu marje mai mari”, a declarat Gheorghe Dobra, Directorul General al Alro Slatina. „Încă din 2008, am pus bazele pentru o structură competitivă a costurilor. Programul de reducere a cheltuielilor pe care l-am implementat ne-a ajutat să ne consolidăm poziţia şi să beneficiem de îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa internaţională a aluminiului. De asemenea, ne permite ca, pe termen lung, să continuăm implementarea strategiei noastră de dezvoltare, încetinită în timpul celor mai dificile momente ale crizei internaţionale”.

Compania a crescut capacitatea de producţie, ca urmare a unei investiţii de 3,3 milioane de dolari în noi echipamente şi facilităţi pentru producerea aluminiului, precum unitatea de producţie a sârmei şi Laminorul de Benzi la Rece. Alro a redus consumul de apă industrială şi gaz, printr-un program de investiţii în valoare de 2,13 milioane de dolari, implementat anul trecut. Ca urmare, productivitatea sectorului de aluminiu primar a crescut de la 89,2 tone per angajat în 2008, la 126,1 tone per angajat, în 2010. Productivitatea pentru aluminiu procesat a crescut de la 37,3 tone per angajat în 2008, la 75,2 tone per angajat, anul trecut.

Producătorul de aluminiu a continuat investiţiile în angajaţi, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi asigurarea unui mediu de lucru sigur. De asemenea, compania a dezvoltat programe de instruire profesională pentru toţi cei 2.530 de angajaţi ai combinatului.

Salariaţii au un nou contract colectiv de muncă pentru 2011 care le asigură beneficii precum tichete de masă, mese calde pentru tot personalul, bonusuri de performanţă având echivalentul maxim al unui salariu brut şi primă cu ocazia diverselor sărbători (Ziua Femeii, Paşte, Ziua Metalurgistului, Crăciun, concediu de odihnă).

În afară de faptul că este cel mai mare angajator din judeţul Olt, Alro este şi un important contribuabil la bugetul de stat. Compania a plătit, în 2010, taxe în valoare de 113 milioane de lei, în creştere de la 101,4 milioane de lei, în 2009. Responsabilitatea socială a companiei depăşeşte cei 2.530 de angajaţi şi cei 3.000 de angajaţi indirecţi, care lucrează pentru companiile contractoare. Alro îşi continuă implicarea în activităţi de responsabilitate socială corporatistă, în sectoare precum ajutor de urgenţă, sănătate, educaţie şi sport.

În 2010, compania a raportat un profit net preliminar de 160,44 milioane de lei (aproximativ 50,48 milioane de dolari), în comparaţie cu 78 milioane de lei, înregistrat în 2009, în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate. Cifra de afaceri a fost de 1,81 miliarde de lei (570 milioane de dolari), în comparaţie cu 1,41 miliarde de lei, în 2009. Pentru 2010, Alro a plătit impozit pe profit în valoare de 33,37 milioane de lei, în timp ce alte taxe plătite de Companie au însumat 80 de milioane de lei.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
www.alro.ro

Florenta Ghita
Premium Communication
Bucureşti    

Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro

Despre Alro
Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi şi în Statele Unite şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), precum şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.