ALRO ia în considerare ajustarea nivelului producţei pentru a reacţiona la situaţia din piaţa de energie

Mar, 10/18/2011 - 09:23

 

Slatina, 18 octombrie 2011 – Conducerea companiei ALRO SA, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, ia măsuri pentru a putea asigura operarea stabilă a combinatului în ciuda crizei de energie generată de forţa majoră pe fondul secetei, invocată de Hidroelectrica SA, principalul furnizor de electricitate al companiei.
 
„Desigur că brusca reducere a cantităţii de energie furnizată de către Hidroelectrica duce la numeroase dificultăţi pentru Alro, ca urmare a caracteristicii de producţie a companiei, care necesită un consum constant”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Vimetco. ”Este pentru prima dată în istoria noastră de contracte cu furnizorii de energie când ne confruntăm cu o asemenea situaţie în care suntem nevoiţi să luăm măsuri de urgenţă pentru a putea asigura operarea în siguranţă a echipamentelor din cauza fluctuaţiilor de energie. Am aplicat imediat o serie de măsuri tehnice pentru a asigura operarea neîntreruptă şi sigură a echipamentelor”, completează Dobra.
 
„Alro implementează o serie de măsuri pentru a putea face faţă crizei pe parcursul trimestrului patru al acestui an, perioadă în care se aşteaptă o criză a furnizării de energie de la Hidroelectrica. Aceste măsuri includ acoperirea deficitului graţie tehnologiei bazată pe consum redus de electricitate, cumpărarea energiei suplimentare de pe piaţa liberă, precum şi reducerea consumului prin scăderea intensităţii curentului la cuve. De asemenea, Compania scoate din uz, în avans, cuvele de electroliză care se apropie de termenul pentru mentenanţă”, a declarat Gheorghe Dobra.
 
În plus, Alro a decis să închidă o hală de electroliză pentru a adapta consumul de electrocitate la sursele disponibile. Compania intenţionează să compenseze viitoarea reducere a producţiei de aluminiu electrolitic prin procesarea deşeurilor de aluminiu, pentru care are suficientă capacitate. 
 
Posibila reducere a producţiei de aluminiu electrolitic nu va afecta planurile companiei privind producţia de aluminiu procesat, nici volumele planificate. De asemenea, Alro iniţiază o serie de măsuri axate pe reducerea costurilor pentru a menţine eficienţa producţiei, în ciuda costurilor crescute cu electricitatea.
 
„Suntem de părere că vom face faţă acestei situaţii temporare în ceea ce priveşte furnizarea de energie cu pierderi minime”, declară Dobra.
 
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi
Florenta Ghiţă
Premium Communication
Telefon +40 (0)21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro