Alro a fost selectat ca furnizor de produse din aluminiu de către Airbus

Vin, 08/12/2016 - 08:40

Slatina, 12 august 2016 – Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a fost selectat ca furnizor de aluminiu de către Airbus, cel mai important producător de aeronave. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. În conformitate cu termenii contractului, Alro va furniza produse laminateplatedin aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus și să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro. „Această oportunitate este încă o confirmare a faptului că investițiile semnificative pe care le-am făcut în modernizarea echipamentelor noastre de producție și în extinderea portofoliului nostru au avut succes. Suntem hotărâți să oferim clienților noștri cele mai bune produse disponibile pe piață și să respectăm toate cerințele și specificațiile acestora în ceea ce privește calitatea, portofoliul și termenii de livrare”.

Alro deține certificarea de performanță NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale si al industriei de aparare – eng. National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Program) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE, AS 7003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivității, testarea la tracțiune, duritate și metalografie.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavică), având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Germania, Ungaria, Polonia, Grecia şi România). Compania are exporturi și în SUA şi Asia. Alro este certificat pentru conformitate cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9100 pentru unităţilede producţie pentru industria aerospaţială, precum şi certificatul ISO TS 16949 pentru producția industriei auto, iar produsele sale respecta standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (eng. London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ronu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest a