Alro a finalizat o investiţie de 43,6 milioane de lei pentru creşterea competitivităţii

Joi, 09/26/2013 - 09:39
  • Fondul European de Dezvoltate Regională a cofinanţat programul
  • Valoarea totală a împrumutului nerambursabil din partea UE este de 17,18 milioane de lei

 

Slatina, 26 septembrie 2013 – Alro SA (BVB: ALR, „Compania” sau „Alro”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a finalizat o investiţie de 43,6 milioane de lei, pentru creşterea competitivităţii Companiei. Programul, demarat în martie 2011, a fost finalizat în septembrie 2013. Alro a semnat un acord cu Ministerul Economiei pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”. Proiectul, cofinanţat de Uniunea Europeană, a vizat consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin achiziţionarea de utilaje de finisare table şi benzi din aluminiu şi aliaje. Acesta are ca scop asigurarea unei dezvoltări sustenabile şi durabile, precum şi a unei competitivităţi în creştere. Valoarea totală a împrumutului nerambursabil din partea UE a fost de 17,18 milioane de lei.

„Prin implementarea acestui program, ne putem consolida şi îmbunătăţi poziţia pe piaţa internaţională, ca urmare a diversificării portofoliului, pentru produse cu valoare adăugată mare”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO al Vimetco şi Directorul General al Alro Slatina. „Echipamentele de ultimă generaţie ne permit să continuăm strategia de dezvoltare pe termen lung. De asemenea, acestea cresc eficienţa Companiei, asigurănd bazele unei dezvoltări sustenabile”.

În conformitate cu proiectul, Alro a achiziţionat utilaje de finisare table şi benzi din aluminiu şi aliaje, o linie de planare prin întindere, o linie de tăiere la lungime şi sistem automat de împachetare, o linie de fâşiere şi un sistem automat de împachetare. Proiectul a fost implementat în Slatina pe o perioadă de 32 de luni. Programul a vizat un impact pozitiv asupra operaţiunilor Alro Slatina, contribuind la valoarea adăugată mare, la crearea de noi locuri de muncă şi vizând noi clienţi, prin intermediul gamei diversificate de produse.

Anul acest, Compania a continuat să investească în extinderea capacităţii de producţie pentru produse cu valoare adăugată mare, înregistrând o creştere a livrărilor de aluminiu procesat. În acelaşi timp, Compania a continuat să investească în procesarea deşeurilor de aluminiu, pentru a reduce costurile cu energia (generate de taxele impuse pe consumul de energie – certificate verzi, taxa de cogenerare etc).

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă
Premium Communication
Bucureşti
Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro
 

 


Notă pentru editori:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul site-ului www.alro.ro nu este încorporat şi nu face parte, în niciun fel, din acest anunţ