ALRO continuă acțiunile de prevenire și atenuare a efectelor COVID-19 prin implementarea unor măsuri de siguranță suplimentare

Mie, 06/10/2020 - 08:57

 

·   Compania a introdus, în punctele de acces în locațiilor sale, sisteme de termoscanare care permit intrarea angajaților doar dacă temperatura corpului este sub 37,3 grade

·   Programul personalului a fost decalat pentru a reduce interacțiunea între angajații din departamente diferite, iar în sectoarele de activitate în care acest lucru este posibil a fost implementat Programul de Telemuncă (Muncă la Domiciliu)

·   Compania a extins aplicarea protocoalelor și a procedurilor de măsuri preventive și la furnizorii și partenerii săi, monitorizând starea de sănătate a angajaților care interacționează cu personalul ALRO

·   ALRO a continuat să sprijine lupta împotriva COVID-19 și a rămas unul dintre susținătorii personalului aflat în prima linie, prin donații suplimentare în echipamente de protecție și bani

Slatina, 10 iunie 2020 – ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a implementat măsuri de siguranță suplimentare și complementare celor introduse la începutul crizei sanitare cauzate de noul COVID-19. Accesul în locațiile companiei este permis după realizarea termoscanării cu ajutorul camerelor aflate în punctele de acces, programele de muncă ale departamentelor au fost decalate pentru reducerea contactului între angajați, a fost extins programul de telemuncă și au fost implementate pauze suplimentare de odihnă în locuri special amenajate, în conformitate cu recomandărilor autorităților, locuri în care purtarea măștii nu este obligatorie și personalul poate respira liber pentru a se menține un nivel normal al saturației oxigenului în corp.

„Protocoalele și procedurile stricte destinate protejării sănătății angajaților noștri și crearea unui mediu de lucru sigur și-au dovedit eficiența, atât în prevenirea infectărilor, cât și în asigurarea continuității operațiunilor noastre”, a spus Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO Slatina. „Noile măsuri preventive implementate au rolul de a spori nivelul de siguranță în care ne desfășurăm activitatea și de a ne asigura că fiecare dintre noi se întoarce sănătos acasă la cei dragi”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

ALRO a implementat protocoale și proceduri complexe de la declanșarea crizei sanitare COVID-19, în coordonare cu autoritățile centrale și locale și cu respectarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru șantierele industriale. Toți angajații au primit materiale și echipamente medicale de protecție și au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea cu noul COVID-19, zonele fabricii sunt curățate, igienizate și dezinfectate în mod regulat, recomandările privind păstrarea distanței fizice și a măsurilor de igienă au fost marcate vizual în incinta locațiilor, panouri de plexiglass au fost montate în anumite zone, iar Compania realizează în timp real testări punctuale preventive.

Încă din faza incipientă a crizei sanitare COVID-19, ALRO a realizat simulări privind planurile de urgență și de continuitate a activității pentru situația în care unul sau mai mulți angajați s-ar infecta cu noul COVID-19, astfel încât operațiunile să nu fie afectate, iar produsele să fie livrate fără întârzieri, conform obligațiilor contractuale.

În plus, ALRO are propria brigadă de pompieri, care este complet operațională în interiorul fabricii sale, cât și propriul său dispensar medical și a dispus de un ajutor considerabil din partea companiei sale afiliate de securitate, Rivergate. Toate aceste entități sunt în alertă 24/7. 

Până în acest moment, Compania a sprijinit eforturile de prevenire și atenuare a efectelor COVID-19 prin donarea a peste 440.000 RON către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Crucea Roșie Română, Olt și Asociația Internațională de Poliție din România, Olt, precum și prin donarea de echipamente de protecție, veste reflectorizante și aparate video pentru termoscanare. De asemenea, ALRO a sprijinit și Spitalul Fundeni din București cu 30.000 RON pentru achiziția de echipamente de testare pentru personalul medical și pacienți.

ALRO continuă să monitorizeze evoluția crizei sanitare COVID-19 și acționează cu precauție și acțiuni rapide și decisive atât în cadrul Companiei, prin prelungirea stării de alertă sanitară, dar și cu măsuri de prevenire implementate atât la nivelul facilităților sale, cât și la nivelul furnizorilor și partenerilor săi.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

Bucharest

Phone: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa.

Principala pieță de desfacere pentru produsele ALRO este Uniunea Europeană; de asemenea, Compania are exporturi și în SUA și Asia. ALRO este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

 Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Indicilor al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET.. Acțiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar în urma acestei decizii, ALRO a devenit prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.  

Hide URL: 
Show URL