Alro analizează diverse soluţii pentru a evita reducerea producţiei din cauza scăderii temporare a livrărilor de electricitate

Joi, 01/19/2012 - 10:25
  • Hidroelectrica livrează, în acest moment, 50% din consumul Alro
  • Compania a cumpărat cantităţi importante de energie electrică de pe piaţa spot, la preţuri mari
  • Alro ia toate măsurile necesare pentru a menţine continuitatea activităţii

Slatina, 19 ianuarie 2012 – Alro SA (BVB: ALR) (“Alro”, “Compania”), cel mai mare producător de aluminium din Europa Centrală şi de Est, ia în calcul diverse soluţii pentru a evita reducerea producţiei din cauza scăderii livrărilor de electricitate de la Hidroelectrica.

“În momentul de faţă, ne concentrăm să menţinem continuitatea activităţii, în ciuda fluctuaţiilor în alimentarea cu energie electrică“, a declarat Gheorghe Dobra, director general Alro.“Suntem încrezători că vom putea găsi o soluţie acceptabilă în privinţa livrărilor de electricitate şi că ne vom putea implementa, în continuare, strategia de dezvoltare pe termen lung în România“.

Cu toate acestea, în cazul în care nu va putea contracta întreaga cantitate de electricitate la costuri viabile din punct de vedere economic, Alro analizează diverse opţiuni, inclusiv restructurarea operaţională şi oprirea temporară a capacităţilor de producţie mai puţin eficiente.

Din cauza situaţiei de Forţă Majoră, declarată de Hidroelectrica, Alro primeşte acum, de la această companie, circa 50% of the din necesarul de electricitate. Ca urmare, Compania a fost obligată să cumpere cantităţi semnificative de energie electrică de pe Piaţa Zilei Următoare şi de pe Piaţa de Echilibrare. Aceste pieţe nu au fost create în scopul contractării de energie electrică, ci pentru a ajusta deviaţiile de la consumul zilnic estimat. Contractele încheiate aici sunt pe termen scurt, nepredictibile, la costuri mari. În plus, nu ţin cont de profilul de consumator în bandă al Alro şi de beneficiile pe care le oferă un astfel de consumator pentru reţeaua naţională de alimentare cu electricitate.

Toată energia electrică pe care Alro a cumpărat-o, atât prin contracte directe, cât şi prin intermediul OPCOM, a fost şi continuă să fie folosită exclusiv în procesul de producţie la Alro, Vimetco Extrusion şi Alum. Alro, Vimetco şi oricare dintre subsidiarele acestora nu au vândut niciodată şi nici nu intenţionează să revândă electricitatea către terţi

În 2011, Alro a continuat programul de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii şi gamei de produse, cu scopul de a creşte competitivitatea sectorului de procesare de aluminiu. Reducerea semnificativă a cotaţiilor aluminiului în cel de al patrulea trimestru al anului trecut, dublată de impredictibilitatea preţului electricităţii în actualul context, a influenţat rezultatele financiare ale Companiei.

Pentru a asigura viabilitatea pe termen lung, Vimetco a continuat să pună în aplicare strategia sa de a deveni independent din punct de vedere energetic în România. La sfârşitul lui 2011, Vimetco Power România a finalizat prima etapă a procesului de selecţie a contractorului general pentru propria unitate de producţie de electricitate de la Tulcea. Proiectul pentru construcţia termocentralei în cogenerare de 250 MW la Alum Tulcea se realizează cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi al unor bănci comerciale.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenta Ghita
Premium Communication
Bucharest    
Phone +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro

 

Despre Alro:

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în Statele Unite şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Conţinutul website-ului www.alro.ro nu este încorporat în, şi nici nu face parte din, acest anunţ.