ALRO își reafirmă angajamentul de combatere a efectelor pandemiei COVID-19 prin contribuții în valoare de 300.000 RON către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Dr. Victor Babeș și Fundația Prof. Dr. Matei Balș

Mar, 02/16/2021 - 08:42

· ALRO continuă susținerea eforturilor personalului medical de combatere a efectelor COVID-19 prin trei donații în valoare de 100.000 RON fiecare, către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Dr. Victor Babeș și Fundația Prof. Dr. Matei Balș

· Aceste sponsorizări vor fi utilizate pentru a se asigura activitatea zilnică a personalului medical prin achiziționarea de echipamente și consumabile, precum și pentru dotarea cu materiale specifice situațiilor de urgență pentru prevenirea incendiilor

· Grupul ALRO a susținut comunitățile și instituțiile locale și naționale încă din fazele incipiente ale crizei sanitare și a donat peste 1.000.000 RON organizațiilor implicate în prevenirea și în combaterea efectelor pandemiei COVID-19

·  Grupul ALRO operează la parametri normali, în condiții de siguranță și are un lanț de distribuție complet funcțional datorită implementării unor proceduri complexe de la declanșarea crizei sanitare

Slatina, 16 februarie 2021 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, continuă să susțină eforturile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19 la nivel național și local prin trei donații în valoare de 100.000 RON fiecare, către Spitalul Dr. Victor Babeș, Fundația Prof. Dr. Matei Balș și Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Donațiile vor fi utilizate pentru asigurarea bunei desfășurări a activității zilnice a personalului medical prin repararea și montarea de posturi de oxigen, achiziționarea de echipamente medicale și alte consumabile, dar și pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță și securitate a actului medical, prin prevenirea incendiilor și dotarea cu materiale specifice situațiilor de urgență.

„Atât în afaceri, cât și în activitățile de responsabilitate socială, ALRO și-a asumat obiective pe termen lung și sustenabile, iar alături de contribuțiile realizate de la declanșarea pandemiei de COVID-19, aceste donații recente reprezintă încă un pas concret în susținerea comunităților în care activăm și nu numai“,a declarat Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO.„Susținerea acordată personalului medical în aceste momente reprezintă o acțiune necesară pentru a controla și depăși cu bine această situație critică, fără precedent, care ne afectează pe toți”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

Grupul ALRO a susținut eforturile comunităților și instituțiile implicate în prevenirea și atenuarea efectelor pandemiei prin donații de peste 1.000.000 RON, incluzând donațiile curente, constând în bani, echipamente medicale și de protecție. De asemenea, conducerea Companiei a pus în aplicare protocoale și proceduri complexe pentru continuarea activității în siguranță, ALRO operând la parametri normali, cu un lanț de distribuție complet funcțional.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

www.alro.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

Note către editori:

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat și 325.000 tpa de aluminiu turnat.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aero, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice de tip total return). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu data de 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la creșterea sustenabilității în sectorul global al aluminiului.

Hide URL: 
Show URL